Vesti
Drugi pišu

Express: Prekidaju se restrikcije struje na Kosovu

Kosovsko mnistarstvo privrede saopštilo je da je snabdevanje električnom energijom vraćeno na redovno stanje, piše prištinska Gazeta Express.

Express: Prekidaju se restrikcije struje na Kosovu
Ilulstracija (Kossev)

"Polazeći od svetske situacije sa energetskom krizom koja je zahvatila i region, sve odgovorne institucije intenzivno i koordinisano rade na bezbednom snabdevanju električnom energijom.

Zahvaljujući ovom radu i saradnji Kosova i Albanije, odnosno Kosovske energetske korporacije (KEK) i Albanske elektroenergetske korporacije (KESH), bilo je moguće izbeći redukcije struje od 14.00 i nastaviti redovno snabdevanje električnom energijom", navodi se u saopštenju ministarstva, prenosi Express.

Dodaje se da će institucije nastaviti da ulažu "maksimalne napore da održe redovno snabdevanje električnom energijom i tokom narednih dana".

"Međutim, s obzirom na situaciju, apeluju se na sve građane i privredu da preduzmu mere štednje i budu što oprezniji u korišćenju električne energije", navodi se.

Dodaju da će "saradnju sa Albanijom pratiti i druge mere za rešavanje energetske krize i vanrednog stanja" kada je u pitanju električna energija.Ostale vesti

RSE: Elektrosever još nije ispunio obaveze iz licence za Kosovo
Srpska kompanija Elektrosever, koja je dobila licencu za distribuciju električne enrgije u opštinama na severu Kosova, još nije ispunila kriterijume za poslovanje koji proizilaze iz Mape puta za implementaciju energetskih sporazuma. Oni su dogovoreni u okviru dijaloga Kosova i Srbije 21. juna, podseća Radio Slobodna Evropa.
  • 14.09.2022
Disklejmerom ću te, disklejmerom ćeš me
I "disklejmer" i "Srpski blok" i "Prajd" i pripiti predsednik, polazak u školu i mreža prostitucije, sve je ovog prvog septembra bilo tu. Nije se desilo baš ništa što su provladini dnevni listovi (znači skoro svi koji postoje) najavljivali u poslednjih skoro mesec dana, ali to njih ne opterećuje preterano. Naprotiv, to je jedan uigrani proces koji, neverovatno, uvek upali. Daćemo mu radni naziv "Ne pitajte me za obijanje trafika dok gori Hilandar", odnosno, nema dovoljno velikog problema, a da novine ne mogu da izmisle neki još gori.
  • 05.09.2022
Parče neba na zemlji
Na ovom mestu se sve pomešalo: izbeglištvo, sećanja i strahovi od zaborava, ali se sačuvala nada da ništa nije izgubljeno dok god se pamte male svetinje ukopane u zemlju.
  • 30.08.2022
Izbeglice iz Avganistana zaglavljene na Kosovu
Evakuisani iz Avganistana, prema tvrdnjama SAD, trebalo je da budu samo privremeno smešteni na Kosovu. Godinu dana kasnije i dalje su tamo. Neki od njih kažu da se osećaju kao da su u zatvoru.
  • 30.08.2022
Sporazum Srbije i Kosova: Šta to u praksi znači?
Nakon deset dana diplomatske ofanzive, Srbija i Kosovo postigli su dogovor o slobodi kretanja u delu koji se tiče ličnih karata. Kada će stupiti na snagu i šta će to u praksi značiti?
  • 29.08.2022
Vranje – déjà vu
Već viđeno, da nastavim u duhu filmskih referenci, tako bih mogao da okarakterišem sve ono što mi se događa od trenutka kada sam 15. juna kročio u Vranje.
  • 25.08.2022