Vesti
Drugi pišu

Dugolija tretirali kao srpskog državljanina

Kosovski funkcioner i nekadašnji pripadnik OVK Gafur Dugoli koji je uhapšen u Makedoniji rekao je da je tretiran kao državljanin Srbije.
Dugolija tretirali kao srpskog državljanina
Gafur Dugoli kao pripadnik OVK (Foto mkd-news.com)

Šef protokola kosovskog Ministarstva bezbednosnih snaga je uhapšen u Makedoniji na zahtev MUP Srbije, a po nalogu Interpola.

Kako je prenela prištinska Koha, on je rekao da ga makedonske vlasti tretiraju kao srpskog državljanina, iako poseduje kosovski pasoš.

Makedonska policija ga je uhapsila pod optužbom da je počinio ratne zločine na Kosovu dok je bio pripadnik OVK.

Osnovni sud u Skoplji trebalo bi danas da odluči da li će Dugoli biti pušten na slobodu ili će započeti procedure njegovog izručenja Srbiji, prenosi Kosovapres.

On je uhapšen u petak na prelazu Blace, kod Đeneral Jankovića, kada je išao po vizu u Ambasadu SAD u Skoplju.Ostale vesti

Nova Balkanska ruta – preko Jarinja
Balkanska ruta je ove godine nešto drugačija nego prethodnih, ali Srbija se i dalje nalazi na njoj. Reporterka Dojče velea pronašla je migrante iz Avganistana i Sirije na pruzi Mitrovica - Raška.
  • 10.11.2021
Prištinski sud osudio Zlatana Krstića, porodica tvrdi da u vreme zločina nije ni bio na Kosovu
Zlatan Krstić, uhapšen je 2019. godine u Uroševcu. Kosovski sud osudio ga je prvostepeno na 14 i po godina zatvora za ubistvo četvoro Albanaca, iako je u vreme kada je zločin počinjen živeo u Kragujevcu. Porodica Krstić pokušava da se izbori za pravdu i istinu, ali sud njihove dokaze ne uzima u obzir.
  • 07.11.2021
Ministarski autogol
Ako već nije izazvao zadovoljstvo („e nek’ si im reko!“) raznih usijanih glava zbog bujice pakosnih provokacija, onda u našoj javnosti svakako nije ni naročito komentarisan nastup ministra spoljnih poslova Srbije na sednici SB, piše Srđan Milošević za Peščanik.net.
  • 03.11.2021
RSE: Vlada Kosova protiv Unmika
"Unmik je ovde jer Ujedinjene nacije odbijaju da suspenduju njegov mandat, iako je Unmik od proglašenja nezavisnosti Kosova nepotreban i nema izvršna ovlašćenja", saopšteno je iz Vlade Kosova za Radio Slobodna Evropa.
  • 22.10.2021
’’Možemo očekivati još napetih situacija’’
Možemo očekivati još napetih situacija, rekao je stručnjak za međunarodne odnose i rektor Univerziteta Vern u Zagrebu Vlatko Cvrtila u emisiji Hrvatskog radija "U mreži Prvog" govoreći o stanju na Kosovu nakon nedavnih sukoba i nemira.
  • 15.10.2021
Lokalni izbori na Kosovu: Bitka za Prištinu i ostale političke utakmice
Izbori za lokalne organe vlasti prvi su veliki izborni test za ubedljivog pobednika prethodnih parlamentarnih izbora, stranku Samoopredeljenje Aljbina Kurtija.
  • 15.10.2021