Vesti
Drugi pišu

D. Jablanović: Propaganda u kampanji

"Niko nije repetirao pištolj na aktiviste stranke (Srpske, prim. red), to je najobičnija propaganda i napravljen scenario za predizbornu kampanju” saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Leposavića Dragana Jablanovića.
D. Jablanović: Propaganda u kampanji
Dragan Jablanović (Foto Kim arhiva)


Otac Aleksandra Jablanovića, Dragan Jablanović je u pisanoj izjavi za Kossev, naveo da aktivisti Sprske liste svakodnevno prete članovima Partije kosovskih Srba, a da je sinoćnji incident nastao nakon što oteli plakate aktivistima PKS-a.

"Aktivisti, kao i funkcioneri Srpske liste svakodnevno maltretiraju i prete aktivistima PKS-a. Dok su aktivisti PKS-a lepili plakate, aktivisti Srpske liste su ih presreli, pretili im i oteli im oko 34-40 plakata," tvrde dalje iz kabineta gradonačelnika Jablanovića u pisanoj izjavi za KoSSev.

Istovremeno, ponovili su optužbe na račun Srpske koje je prethodno izneo Aleksandar Jablanović, nakon pucnjave na prostorije njegove stranke i kancelarije gradonačelnika Dragana Jablanovića:

"Oni su ti koji su repetirali automatske puške i pucali na našu zgradu i samo pukom srećom su svi ostali živi, to je jedina istina."

Aleksandar Jablanović i njegova supruga K.A. sinoć su privedeni, nakon što je Jablanović, kako se tvrdi iz Srpske liste i Kancelarije za Kosovo i Metohiju - pretio repetiranim pištoljem aktivistima Srpske liste, jer lepe plakate stranke, dok je vikao "Ovo je Kosovo, nije Srbija", odnosno potegao oružje na "svoje sunarodnike samo zato što su prozreli kakva je njegova uloga na predstojećim izborima".Ostale vesti

Sudar katunskih pesnica
Dva veka posle borbe Petrovića i Radonjića, ponovo dvojica Katunjana, Đukanović i Krivokapić, odlučuju kojim putem ide Crna Gora, piše za "Politiku" Živojin Rakočević.
  • 18.10.2020
Kossev: Nije bilo skandiranja
"Niko nije uzvikivao ni tu ni bilo koju drugu političku parolu, u pitanju je lažno prijavljivanje i policija je sa tim upoznata", za KoSSev svedoče u crkvenoj opštini Prizren.
  • 04.10.2020
Specijalni sud u Hagu – da li se Priština suprotstavlja ili izruguje
Pre skoro četiri godine (decembar 2016) je u Hagu je osnovan Specijalni sud za procesuiranje zločina počinjenih nad civilnim stanovništvom od strane paravojnih jedinica OVK na Kosovu. Tek prošlog septembra je ta institucija počela sa poslom i promptno se našla u slučaju nepoštovanja suda. Događaj je medijski efektan, ali političkoj javnosti u nemačkom govorom području mahom neinteresantan. Kad je tema tugaljiva, ćutanje je zlato.
  • 04.10.2020
Lipljan: Sumnje na zloupotrebe vršiteljke dužnosti direktorke škole
Deo rukovodstva Osnovne škole “Braća Aksić” u Lipljanu, više puta je u proteklih godinu dana nadležnim prosvetnim organima Republike Srbije, upućivao dopise kojima su ukazivali na sumnje da vršilac dužnosti direktorka te škole Bogdanka Mirić, kako tvrde, krši brojne zakone. Deo zaposlenih se tim povodom obratio i Agenciji za borbu protiv korupcije u Beogradu, navodeći u dopisu više od dvadeset tačaka, za koje tvrde da predstavljaju primere kršenja zakona u toj školi.
  • 24.09.2020
Koha: „Prisvajanje srednjovekovnih arberijskih spomenika na Kosovu od strane Srba“
Srpska država, u međunarodnoj zajednici, kada govori o pravima nad Kosovom, pokreće pitanje crkava i manastira na Kosovu. Ovaj nepravedni istorijski pokušaj bio je toliko uspešan da je srpska propaganda uticala na postizanje međunarodnog sporazuma „Sveobuhvatni predlog za rešavanje statusa Kosova“, koji je izradio predsednik Finske (marta 2007.) – gde su pravoslavni manastiri izgrađeni u srednjem veku prepoznati kao zaostavština Srpske pravoslavne crkve.
  • 12.09.2020
Pozitivni signali sa sastanka u Briselu
Srbija i Kosovo su u Briselu, vrativši dijalog "kući" sa "izleta" u Vašington, potvrdili svoju posvećenost evrointegracijama i dijalogu pod okriljem Evropske unije (EU), piše Dojče vele (DW).
  • 08.09.2020