Vesti
Drugi pišu

Bivši komandati OVK milioneri nakon privatizacije

Bivši boraci OVK danas vlasnici imovine vredne milione evra, plaćali su orgomne sume novca za kupovinu poljoprivrednog zemljišta lokalnim firmama.
Bivši komandati OVK milioneri nakon privatizacije
Ilustracija (Zeri)

Spisak kupaca koji poseduje "Zeri", čine braća, ali i članovi porodice bivših “gospodara rata”.

Bivši komandanti OVK, članovi njihovih porodica, stranački lideri i političari dali su velike sume novca za privatizaciju društvenih preduzeća.

Kosovska agencija za privatizaciju objavila je listu prodaje društvenih preduzeća i time otkrila imena bivših komandanata i sume novca koje su plaćali u tom procesu.

Na spisku kupaca nalazi se ortak brata Hašima Tačija, brat Sulejmana Selimima, Redžep Selimi, predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj i mnogi drugi.

Brat Hašima Tačija, Bljerim Tači je zajedno sa Cakići Fazlijom, biznismenom iz Srbice bio partner pri kupovini kompanije "Ilirija bilding" DOO, piše Zeri.

Cakići je 25. februara 2010. godine, privatizovao DP "Metanb" u Prištini, u iznosu od 2,6 miliona evra.

2011. godine kupio je zemljište u Prištini u iznosu od 640 hiljada evra, a 6. januara 2010. godine je u vrednosti preko 1 milion evra kupio privatizovano preduzeće "Elektro Kosovo".

I lider Alijanse za budućnost Kosova učestvovao je u procesu privatizacije 2010. godine. On je za 70 hiljada evra kupio društveno poljoprivredno zemljšte u Dečanima veličine 1,988,670.00 kvadratnih metara, naveo je ovaj list.Ostale vesti

Nova Balkanska ruta – preko Jarinja
Balkanska ruta je ove godine nešto drugačija nego prethodnih, ali Srbija se i dalje nalazi na njoj. Reporterka Dojče velea pronašla je migrante iz Avganistana i Sirije na pruzi Mitrovica - Raška.
  • 10.11.2021
Prištinski sud osudio Zlatana Krstića, porodica tvrdi da u vreme zločina nije ni bio na Kosovu
Zlatan Krstić, uhapšen je 2019. godine u Uroševcu. Kosovski sud osudio ga je prvostepeno na 14 i po godina zatvora za ubistvo četvoro Albanaca, iako je u vreme kada je zločin počinjen živeo u Kragujevcu. Porodica Krstić pokušava da se izbori za pravdu i istinu, ali sud njihove dokaze ne uzima u obzir.
  • 07.11.2021
Ministarski autogol
Ako već nije izazvao zadovoljstvo („e nek’ si im reko!“) raznih usijanih glava zbog bujice pakosnih provokacija, onda u našoj javnosti svakako nije ni naročito komentarisan nastup ministra spoljnih poslova Srbije na sednici SB, piše Srđan Milošević za Peščanik.net.
  • 03.11.2021
RSE: Vlada Kosova protiv Unmika
"Unmik je ovde jer Ujedinjene nacije odbijaju da suspenduju njegov mandat, iako je Unmik od proglašenja nezavisnosti Kosova nepotreban i nema izvršna ovlašćenja", saopšteno je iz Vlade Kosova za Radio Slobodna Evropa.
  • 22.10.2021
’’Možemo očekivati još napetih situacija’’
Možemo očekivati još napetih situacija, rekao je stručnjak za međunarodne odnose i rektor Univerziteta Vern u Zagrebu Vlatko Cvrtila u emisiji Hrvatskog radija "U mreži Prvog" govoreći o stanju na Kosovu nakon nedavnih sukoba i nemira.
  • 15.10.2021
Lokalni izbori na Kosovu: Bitka za Prištinu i ostale političke utakmice
Izbori za lokalne organe vlasti prvi su veliki izborni test za ubedljivog pobednika prethodnih parlamentarnih izbora, stranku Samoopredeljenje Aljbina Kurtija.
  • 15.10.2021