Vesti

Drašković: Tadić da prihvati zahteve EU

Vuk Drašković traži od predsednika Srbije Borisa Tadića da prihvati integrisano upravljanje prelazima i napominje da EU ne zahteva priznanje nezavisnosti radi članstva u EU.
Drašković: Tadić da prihvati zahteve EU
Vuk Drašković (Foto Kurir)

Predsednik SPO Vuk Drašković apelovao je na predsednika Borisa Tadića da prihvati ono što se od Srbije traži kako bi stekla status kandidata za članstvo u EU.

U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima Drašković je naveo da niko u EU ne zahteva da Srbija prizna nezavisnost Kosova, nego da prihvati stvarnost da 22 članice Unije priznaju Kosovo za državu.

"Traži se da Srbija prihvati integrisano upravljanje na svim carinskim prelazima sa Kosovom, garantuje slobodu kretanja i trgovine preko tih prelaza, prihvati učešće Kosova na međunarodnim skupovima i da uskrati svaku, političku i finansijsku podršku ekstremistima na severu pokrajine, koji podižu barikade i podstiču opasne sukobe sa međunarodnim mirovnim snagama", naveo je lider SPO.

Drašković je dodao da je ispunjenje svih tih zahteva u interesu države, opstanka i zaštite srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i da zato ne postoji nijedan razlog da Srbija sve to ne prihvati i makar, kako je ocenio, u poslednjem času, stekne status kandidata za članstvo u EU.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017