Vesti

Dragiša Vlašković novi predsednik opštine Kosovska Mitrovica

Dragiša Vlašković iz SNS-a izabran je na vanrednoj sednici Skupštine opštine Kosovska Mitrovica za predsednika opštine.
 • 05.03.2013
 • 00:26 h
 • Kontakt plus radio
 • komentara:
 • pregleda: 3126
Dragiša Vlašković novi predsednik opštine Kosovska Mitrovica
Novo rukovodstvo opštine (foto TV Most)

Vlašković je izabran na mesto predsednika opštine Kosovska Mitrovica nakon što se pre nekoliko dana sa te funkcije povukao Krstimir Pantić, zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju. Glasovima odborničke većine za Vlaškovićevog zamenika izabran je Aleksandar Spirić iz URS-a.

Za članove Opštinskog veća izabrani su Bogdan Špadijer (SNS), Ninoslav Đerić (SPS), Biljana Janićijević (SNS), Saša Nikolić (SPS) i Biljana Bogosavljević (SNS). Za novo opštinsko rukovodstvo glasalo je 17 odbornika, dok je 11 odbornika opozicije iz DS-a i DSS-a pre galsanja napustilo sednicu.

Marko Jakšić (DSS) je takav postupak obrazložio zbog, kako je rekao, kršenja Poslovnika o radu i nestatutarnog vođenja sednice.

Pre nekoliko dana u Kosovskoj Mitrovici je došlo do prekomponovanja gradske vlasti nakon što je SNS raskinula koaliciju sa DSS. Novu većinu u Kosovskoj Mitrovici od sada čine SNS, URS, SPS, Građanska inicijativa "Srbija, demokratija, pravda" Oliver Ivanović i PUPS.

Novoizabrani predsednik opštine Vlašković rođen je 1968. godine u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirao je na Rudarsko-metalurškom fakultetu u tom gradu 1993. godine, a od 1994. godine je radio kao asistent direktora nabavke u Trepči. Oženjen je, otac dvoje dece.

Novoizabrani predsednik opštine Kosovska Mitrovica Dragiša Vlašković izjavio je danas da će novo opštinsko rukovodstvo nastaviti da radi na zaštiti srpskog naroda i svih građana Kosovske Mitrovice koji Kosovo i Metohiju smatraju delom Srbije.

Vlašković je nakon izbora na funkciju predsednika opštine Kosovska Mitrovica izjavio da će saradnja sa ostalim opštinama još više biti unapređena i da će nastaviti da zastupaju interese građana bez obzira na nacionalnu, versku ili političku pripadnost.

“Očuvanje Kosova i Metohije je naš prioritet i zato očekujem podršku svih političkih stranaka, kada je u pitanju očuvanje državnih i nacionalnih interesa”, rekao je Vlašković.

Vlašković se zahvalio odbornicima koji su na današnjoj vanrednoj sednici izabrali novo opštinsko rukovodstvo.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
 • 14.10.2017