Dinkić: Prihvatićemo obećanja oko Kosova

Ministar finansija i privrede Srbije Mlađan Dinkić izjavio je da će nova Vlada Srbije morati da prihvati sve ono što je prethodna obećala EU u vezi sa Kosovom i Metohijom.

Podeli ovaj članak sa:
  • Mlađan Dinkić (Foto vestionline)

"Moraćemo prihvatiti otvaranje kancelarije Srbije u Prištini i Prištine u Beogradu, ukoliko je takva obećanja prethodna Vlada dala EU. Ono što nikad nećemo prihvatiti je priznanje nezavisnosti Kosova i Metohije, kao i da Prištini ’damo stolicu’ u UN", rekao je Dinkić za novosadski "Dnevnik".

Dinkić je poručio da je Vlada Srbije, u kojoj je ministar, spremna da sa Prištinom otvoreno razgovara, kao i da efikasno rešava pitanja u vezi boljeg života svih ljudi na Kosovu i Metohiji, odnosno jačanja ekonomije na tom području.

"Bilo je puno besmislenih odluka prethodne Vlade. Zašto je, na primer, bilo zabranjeno srpskim bankama da otvaraju filijale u Prištini? Kao ministar finansija prvi ću stimulisati srpske banke da idu i u Prištinu, Zagreb, Sarajevo, kao što su trenutno u Banjaluci", rekao je Dinkić, koji je i lider Ujedinjenih regiona Srbije.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane