Vesti

Deseto izdanje „Parlamenta“

U desetoj emisiji „Parlament“ govorimo o Zakonu o ravnopravnosti polova koji je Skupština Kosova usvojila 2004. godine i njegovoj implementaciji.
 • 12.11.2012
 • 16:27 h > 16:31 h
 • izvor: KIM
 • komentara:
 • pregleda: 1184
Deseto izdanje „Parlamenta“
Skupština Kosova (Foto KIM)Kakav je položaj žena na Kosovu? Da li su u svojim pravima izjednačene sa muškarcima? Na čemu se zasniva Zakon i koliko su žene upoznate sa pravima koja im prema njemu pripadaju?

U emisiji govore:

- Suzan Novoberdali -Koalicija za novo Kosovo

- Merselj Haljilji -Građanska inicijativa Gore

- Rada Trajković -Jedinstvena srpska lista

- Saša Đokić - Srpska demokratska stranka KiM

- Nevenka Rikalo-NVO “Ruka Ruci”

- Gordana Đorić -NVO “Avenija”

- Virđina Dumnica-UNDP

- Ema Kaj - zamenica ambasadora Holandije

Emisiju parlament koja se emituje svakog drugog ponedeljka možete pogledati od 15 sati na televizijama Puls i Herc.

Emisiju istovremeno možete slušati i na talasima KIM radija ili je pogledati na sajtu www.radiokim.net.Ostale vesti

Kosovska policija uputila FS KiM dopis kojim se zabranjuju utakmice i treninzi
Fudbalski savez KiM dobio je dopis od Kosovske policije u kome se navodi da se zabranjuje organizacija utakmica koje nisu pod patronatstvom sportskih saveza iz Prištine, potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica predsednik FS KiM Igor Uljarević.
 • 08.04.2023
Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
 • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018