Vesti

Delegacija MOK-a stiže na Kosovo

Olimpijski komitet Srbije primio je informaciju Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) da će delegacija MOK u sutra i u utorak, 19. i 20. novembra, boraviti u tehničkoj poseti na Kosovu, kako bi ustanovili trenutno stanje sporta na toj teritoriji, saopštio je Olimpijski komitet Srbije.
 • 18.11.2012
 • 18:48 h
 • izvor: Blic
 • komentara:
 • pregleda: 1120
Delegacija MOK-a stiže na Kosovo
(Foto krstarica.com)

U dopisu koji je Olimpijski komitet Srbije dobio od Međunarodnog olimpijskog komiteta nema informacija sa kim će se njihovi predstavnici na Kosovu i Metohiji sastati, niti šta će biti konkretne teme prilkom posete.

Olimpijski komitet Srbije o tome je odmah obavestio najviše državne organe, kako je to i ranije činjeno kada je ova tema u pitanju, s obzirom da je to, kako se navodi, političko, a ne pitanje sporta.

Kao i uvek u ovakvim situacijama, OKS će delovati prema instrukcijama koje dobije od državnih organa i u skladu sa stavom države, navodi se u saopštenju.Ostale vesti

Kosovska policija uputila FS KiM dopis kojim se zabranjuju utakmice i treninzi
Fudbalski savez KiM dobio je dopis od Kosovske policije u kome se navodi da se zabranjuje organizacija utakmica koje nisu pod patronatstvom sportskih saveza iz Prištine, potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica predsednik FS KiM Igor Uljarević.
 • 08.04.2023
Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
 • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018