Vesti

Dečiji karneval u Gračanici

Povodom Međunarodnog dana dece u Gračanci je danas održan Dečiji karneval i takmičenje u crtanju.
Dečiji karneval u Gračanici
Karneval u Gračanici (Foto Opština Gračanica)

Dok su pojedine mališane zabavljali žongleri, drugi su crtali po platou ispred Doma kulture gde je manifestacija održana.

Učestvovala su deca iz vrtića “Petar Pan” iz Lapljeg Sela i Dobrotina, predškolci iz ustanove Đurđevak i članovi kulturnoumetničkog društva “Branko Medenica” iz Ugljara.

Nagrađena su tri crteža. Prvu nagradu dobila je Jovana Stojanović iz Gračanice, učenica O.Š Kralj Milutin, drugu nagradu grupa iz vrtića “Petar Pan”, a treću nagradu za najkreativniji crtež dobio je Dimitrije Rakić iz istog vrtića.

Nakon što su podeljene nagrade, mališani su prošetali duž glavne ulice u Gračanici.
Manifestaciju je organizovala opština Gračanica u saradnji sa organizacijom “Igra za sve” i “SOS dečije selo”.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017