Vesti

Deci iz Janjeva ukinut školski prevoz

Oko 20 đaka iz Janjeva u opštini Lipljan danas nije stiglo do svojih škola pošto je kosovska opština Lipljan odbila da i dalje obezbeđuje kombi vozilo i vozača. Srpska opština Lipljan o problemu obavestila kancelariju ministarstva za KiM.
 • 03.09.2012
 • 22:14 h
 • izvor: KIM
 • komentara:
 • pregleda: 3608
Deci iz Janjeva ukinut školski prevoz
Janjevo (Foto panoramio.com)

Deca iz Janjeva, koja nastavu pohađaju u srpskim školama po nastavnom planu i programu Republike Srbije nisu danas mogla da stignu do svojih škola. Razlog tome je odbijanje kosovske opštine Lipljan da obezbedi prevoz ovim učenicima kao što je to činila protekle školske godine.

Kako je KIM radiju kazao načelnik Kosovskog Okruga Goran Arsić srpska opština Lipljan upoznata je sa ovim problemom i jutros su o tome obavestli Kancelariju vlade Srbije za Kosovo i Metohiju .

On kaže da su i učenici i roditelji jutros bili iznenađeni činjenicom da prevoza nije bilo jer o tome prethodno niko od njih nije bio obavešten.Ostale vesti

Kosovska policija uputila FS KiM dopis kojim se zabranjuju utakmice i treninzi
Fudbalski savez KiM dobio je dopis od Kosovske policije u kome se navodi da se zabranjuje organizacija utakmica koje nisu pod patronatstvom sportskih saveza iz Prištine, potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica predsednik FS KiM Igor Uljarević.
 • 08.04.2023
Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
 • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018