Vesti

Danas drugi deo ‘‘Slučaja‘‘ na B92 info kanalu

Nakon što je juče emitovan prvi deo emisije "Slučaj", danas će u 16:30 na B92 Info kanalu biti prikazan i drugi deo ovog serijala.
 • 01.11.2013
 • 18:57 h > 21:37 h
 • KIM
 • komentara:
 • pregleda: 1555

Aktuelni serijal "Slučaj" u produkciji Radija KIM bavi se na istraživački način problemima u kosovskom javnom servisu na srpskom jeziku - RTK 2.

U drugom delu "Slučaja" otkrivamo primere direktne zloupotrebe položaja direktora na ovom kanalu. Pravnici kažu da su ovakve radnje, ukoliko se navodi dokažu, bliske kriminalu.

Na početku drugog dela emisije „Slučaj - RTK 2“ ispratili smo i reakcije koje su usledile nakon prikazivanja prvog dela serijala. Osim kampanje, koja je tim povodom u nekoliko navrata pokretana na kosovskom javnom servisu protiv našeg medija, usledile su i najave tužbi protiv RTK 2.

Jednu tužbu priprema advokat otpuštenog glavnog i odgovornog urednika RTK 2 Zorana Ćulafića, koji ni nakon mesec i po dana nije dobio nikakav odgovor na žalbu na otkaz, dostavljenu generalnom direktoru i Bordu kanala. Ćulafiću je, u međuvremenu, ukinuta i plata, što zakon izričito zabranjuje sve dok je žalbeni postupak u toku. Uprava RTK je do sada ostala bez reakcija na pokušaje arbitraže advokata, koji su u više navrata uveravali da je postupak koji su sproveli protiv Ćulafića potpuno nezakonit.

Nezadovoljstvo realizacijom onoga što je kao specijalno pravo Srba proizašlo iz Ahtisarijevog plana iskazuje se u poslednje vreme sve češćim izjavama srpskih političkih predstavnika na Kosovu, pa se očekuje ova tema bude predmet daljih razgovora Beograda i Prištine pod patronatom Evropske Unije.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
 • 14.10.2017