Vesti

Dačić: Vlada za konačno rešenje za Kosovo

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da su Vlada i predsednik Srbije spremni na pronalaženje konačnog rešenja za Kosovo do kraja mandata.
 • 01.11.2012
 • 22:07 h
 • izvor: Tanjug
 • komentara:
 • pregleda: 1543
Dačić: Vlada za konačno rešenje za Kosovo
Ivan Mrkić (Foto novosti.rs.)

Dačić je najavio da će sledeći sastanak sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem najverovatnije biti održan 7. novembra.

"Mi zaista smatramo da sva otvorena pitanja mora da reši naša generacija, što znači da u ovom mandatu Vlade i predsednika rešimo sva ključna pitanja - pregovore o članstvu u EU i sve vezano za Kosovo i Metohiju", rekao je Dačić.

Premijer je novinarima u Vladi Srbije posle sastanka sa direktorom Direktorata za proširenje EU Stefanom Saninom rekao da je spreman da u Briselu sa Tačijem razgovara i o najtežim temama. On je dodao da je posrednica Evropske unije u pregovorima visoka predstavnica Ketrin Ešton naglasila da neće nametati teme za razgovore i da će sve o čemu se dogovore dve strane u pregovorima biti prihvaćeno od strane EK, odnosno EU.

"Verovatno će se razgovarati o različitim temama. Sigurno da je običaj da se krene od lakših, ali ne bežimo od razgovora o najtežim temama. Mi smo spremni da pričamo ne samo o struji i telefonima, već i o konačnom rešenju", kazao je Dačić.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
 • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018