Vesti

D. Pavićević: Pomoć traže i Srbi i Albanci

Oficir za vezu Beograda sa Prištinom Dejan Pavićević izjavio je da do sada nije imao problema, i navodi da mu se za pomoć obraćaju i Srbi i Albanci.
 • 06.08.2013
 • 17:38 h
 • izvor: Tanjug, Večernje novosti
 • komentara:
 • pregleda: 1209
D. Pavićević: Pomoć traže i Srbi i Albanci
Dejan Pavićević (Foto Tanjug)

Pavićević, koji je oficir za vezu već mesec i po, rekao je "Novostima" da je posao oficira za vezu pionirski poduhvat jer ima dosta tehničkih problema koje treba rešiti, ali da zasad, sve funkcioniše kako je planirano.

Za pomoć mu se, kako je kazao, uglavnom obraćaju Srbi iz centralnog Kosova sa širokim spektrom zahteva, kao i Albanci, i dodao da su njegova vrata otvorena svima koji imaju neki problem.

"Naći ću vremena za sve ukoliko mogu nekako da im pomognem, ali i za one koji mogu i žele da pomognu meni da bolje i kvalitetnije obavljam ovu dužnost. Osim Srba, dolaze mi i Albanci sa svojim problemima koje je nekada lako rešiti, ali ima dosta stvari koje tek treba razmatrati", naveo je Pavićević.

Navodeći da mu se kancelarija nalazi u zgradi EU u Prištini, Pavićević je kazao da ima 24-časovno policijsko obezbeđenje i da dosad nije imao nikakih problema.

Na pitanje ima li kontakata sa albanskim političarima u Prištini, Pavićević je odgovorio da je kao oficir za vezu u Prištinu "došao da razgovaram sa svima, dakle i sa predstavnicima međunarodne zajednice, Albancima, nevladinim sektorom, a sve u cilju rešavanja konkretnih životnih problema i sprovođenja Briselskog sporazuma".

On je naglasio da je Vlada Srbije izuzetno posvećena dijalogu i implementaciji sporazuma.
Po pitanju lokalnih izbora na Kosovu, Pavićević je kazao da ne voli da daje prognoze, ali se "pridružuje porukama koje su (Srbi na Kosmetu) dobili iz Beograda".Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
 • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018