Vesti

Carinici oduzeli 3.000 primeraka ’’Jedinstva’’

Celokupan tiraž prištinskog nedeljnika "Jedinstvo”, namenjen čitaocima u Kosovskom Pomoravlju, oduzeli su danas kosovski carinici na prelazu Bela zemlja.
 • 02.08.2012
 • 03:19 h > 04:28 h
 • KIM
 • komentara:
 • pregleda: 1452

Carinici su oduzeli, a potom i naložili da se ceo kontigent od 3.000 besplatnih primeraka “Jedinstva”, koji je trebalo da se distribuira po selima Kosovskog Pomoravlja, baci u kontejner, potvrdila je za KIM radio Rada Komazec, zamenik direktora novinsko-izdavačkog preduzeća "Panorama" u okviru kojeg posluje "Jedinstvo" .

Komazec je kazala da su distribiterima koji novine odvoze od Niša do srpskih sredina u kosovsko-pomoravskom okrugu, službenici na kosovskoj carini i ranije pravili probleme, ali da je ovo prvi put da su novine bačene.

“Mi smo zaprepašćeni, ovo je za svaku osudu. Srpski narod ima pravo na informisanje po svim međunarodnim kodeksima i pravilnicima. Čak i Ahtisarijev plan garantuje pravo srpskog naroda na slobodu štampe”.
 
Komazec navodi da su carinici pretili distributeru koji je prevozio novine, govoreći “da će krivično odgovarati, ako još jednom pokuša da ih preveze”.

Preko administrativnog prelaza Bela Zemlja-Končulj na regionalnom putu Gnjilane-Bujanovac svakodnevno se distribuira kosovska štampa za Albance koji žive u Bujanovcu i Preševu, i bez problema se može kupiti na svim kioscima.

Prištinski nedeljnik "Jedinstvo" se od 1999. godine štampa u Beogradu. Redakcija ovog lista, koja je posle rata izmeštena u Kosovsku Mitrovicu, ove godine obeležava 67 godina postojanja.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
 • 14.10.2017