Vesti

Branko Jovanović v.d. dekana Filozofskog fakulteta

Profesor Branko Jovanović potvrdio je da ga je Savet  Filozofskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici izabrao za  vršioca dužnosti dekana ovog fakulteta.
 • 04.10.2012
 • 02:41 h
 • izvor: KPR
 • komentara:
 • pregleda: 3543
Branko Jovanović v.d. dekana Filozofskog fakulteta
Filozofski fakultet, Mitrovica (Foto Tanjug)

Jovanović je u izjavi Kontakt plus radiju rekao da je imenovao prodekane za nastavu, naučno-istraživački rad i postdiplomske studije - Valentinu Pitulić, Uroša Šuvakovića i Miru Lončar.

On je naglasio da će novo rukovodstvo Filozofskog fakulteta učiniti sve da se obezbede uslovi za izbor dekana u skladu sa Statutom fakulteta i da se nada da će se to dogoditi do kraja ove godine.

“Sada imamo hitan zadatak da normalizujemo nastavu, da se ispiti na vreme obave, da se obezbedi kadar, da se ne zastane u naučno istraživačkoj delatnosti i da uđemo u normalan kolosek. Malo sa tim kasnimo ai se nadam da uz jednu pojačanu odgovornost kolektiva i njegovog rukovodstva možemo nadokanaditi tih nekoliko dana kada nismo imali dekana”, rekao je Jovanović.

Jovanović je dodao da Filozofski fakultet ima kapacitete da ostane lider prištinskog Univerziteta.

“Prvi koraci su da fakultet nastaviu svoju misiju i svoju viziju. To znači kvalitetan nastavni rad i obezbeđivanje uslova za studente i izbor dekana. Mi smatramo da smon stožer našeg Univerziteta, mi smo svesni svoje uloge i fakultet ima kapacitete da bude lider  na Univerzitetu”, naglasio je Jovanović.

Filozofski fakultet u Kosovskoj Mitrovici je bio jedini od deset fakulteta PU na kojem nije na vreme obavljen izbor rukovodstva. Dosadašnji dekan Filozofskog fakulteta bio je prof. dr Dragi Maliković.Ostale vesti

Kosovska policija uputila FS KiM dopis kojim se zabranjuju utakmice i treninzi
Fudbalski savez KiM dobio je dopis od Kosovske policije u kome se navodi da se zabranjuje organizacija utakmica koje nisu pod patronatstvom sportskih saveza iz Prištine, potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica predsednik FS KiM Igor Uljarević.
 • 08.04.2023
Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
 • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018