Vesti

Borovčanin posetio Metohiju

Državni sekretar u Ministarstvu za omladinu i sport Nenad Borovčanin boravio je na Kosovu i Metohiji. On je posetio Prizren, Orahovac, Veliku Hoču, Sirinićku Župu i Zočište.
Borovčanin posetio Metohiju
Borovčanin u Prizrenu sa malom Milicom (Foto O. Radić)

“U susretima sa mladima na Kosovu i Metohiji i sa bogoslovima, video sam veliku volju, veliko raspoloženje, bez obzira na teške uslove u kojima žive. To bi trebalo da bude primer i dobra poruka omladini širom Srbije”, kazao je Borovčanin.

U Prizrenu je Borovčanin posetio manastir Svetih Arhangela, Bogorodicu Ljevišku, sabornu crkvu Svetog Đorđa i Prizrensku Bogosloviju, javlja za Radio KIM Olivera Radić.

U školi, koju pohađa jedina devojčica u Prizrenu, Milica Đorđević, Borovčanin je prisustvovao školskom času.

“Kad sam završio svoju karijeru u boksu odlučio sam da se borim za Srbiju van ringa, a protivnik moj van ringa su problem sa kojima se suočava omladina Srbije i ja tim problemima sa zadovoljstvom gledam u oči jer mislim da te probleme samo tako mogu rešavati”, kazao je državni sekretar u Ministarstvu za omladinu i sport.

U Zočištu je Borovčanin obišao manastir Svetih Vrača Kozme i Damjana, u Velikoj Hoči Dečansku Vinicu.

U Orahovcu i Štrpcu je razgovarao sa predstavnicima lokalnih samouprava i direktorima škola o otvaranju Kancelarija za omladinu i sport.

“Uloga ovih kancelarija će biti rešavanje pitanja omladine, a omladina je ne samo budućnost društva, nego i sadašnjost društva,” rekao je Nenad Borovčanin na kraju dvodnevne posete Kosovu.Ostale vesti

Kosovska policija uputila FS KiM dopis kojim se zabranjuju utakmice i treninzi
Fudbalski savez KiM dobio je dopis od Kosovske policije u kome se navodi da se zabranjuje organizacija utakmica koje nisu pod patronatstvom sportskih saveza iz Prištine, potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica predsednik FS KiM Igor Uljarević.
  • 08.04.2023
Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018