Vesti

Bojkot izbora na severu kosova nije uspeo ocenjuju učesnici

Kandidati za gradonačelnike Kosovske Mitrovice ukazivali su na brojne nepravilnosti tokom izbornog dana na severu Kosova, ali i ocenili da bojkot nije uspeo.
 • 03.11.2013
 • 05:16 h
 • KIM
 • komentara:
 • pregleda: 1160
Bojkot izbora na severu kosova nije uspeo ocenjuju učesnici
(Foto KIM)

Kandidat za gradonačelnika Kosovske Mitrovice ispred G.I. Srpska Krstimir Pantić kazao je da je nepravilnosti bilo na gotovo svakom biračkom mestu u tom gradu.

“Odziv na izborima je veoma slab, ima puno nepravilnosti. Bojim se da Priština i međunarodna zajednica ne žele da ovaj izborni proces bude uspešan”, kazao je Pantić.

Kandidat za gradonačelnika Kosovske Mitrovice sa liste G.I. SDP Oliver Ivanović kaže da je bojkot izbora propao u trenutku kada su ubačeni prvi listići, pre deset dana.

"Izbori se održavaju u veoma teškim uslovima. Trošimo puno energije da bismo se rešili ljudi koji zapravo i nemaju nikakav koncept. Njihov koncept je da sve propadne. Po koju cenu, to za njih nije važno”, rekao je Ivanović.

Da su izbori na severu održani u veoma teškim uslovima složila se i kandidatkinja za gradonačelnika Kosovske Mitrovice Adrijana Hodžić.

“Građani nisu mogli da ostvare svoje demokratsko pravo. To je nedopustivo”, kazala je Hodžić.

“Ovi izbori su važni zato što su šansa da uzmemo kontrolu u svoje ruke, da ne dozvolimo da neko drugi odlučuje o našoj sudbini”, kaže Nebojša Vlajić kandidat SDP za gradonačelnika Zvečana. On je komentarišući činjenicu da pojedina biračka mesta na severu Kosova nisu otvorena na vreme kazao da se radi o neslanalaženju onih koji su izbore organizovali.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
 • 14.10.2017