Vesti

Bogdanović: Referendum će skupo koštati Srbiju

Ministar za KiM Goran Bogdanović kaže da će referenduma na severu Kosova politički skupo koštati državu Srbiju.
Bogdanović: Referendum će skupo koštati Srbiju
Goran Bogdanović (Foto KIM)

Bogdanović je ponovio da će referendum štetiti interesima građana severno od reke Ibra, a naročito južno od Ibra, kao i državi Srbiji, koja se bori za ostvarenje njihovih prava.

"Referendum umanjuje naš kredibilitet i kapacitete oko pregovora sa međunarodnom zajednicom. Unapred se znaju rezultati, jer svi smo mi protiv kosovskih institucija. Čemu onda sve to, sem da služi dnevnom politikanstvu. Na štetu običnih ljudi pojedinci pokušavaju da se pred izbore dodvore centralama u Beogradu", kazao je Bogdanović u izjavi koju prenosi "Pres" u onlajn izdanju.

Za održavanje referenduma 14. i 15. februara u četiri opštine na severu Kosova - Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću izneti samo 500 evra i biće plaćeni iz budžeta tih lokalnih samouprava, odnosno od sredstava koje im iz državne kase transferiše Beograd.

Predstavnici referendumskih komisija, naime, tvrde da su se članovi glasačkih odbora odrekli honorara i da će potrošiti oko 50.000 dinara, odnosno oko 500 evra, za štampanje 40.000 glasačkih listića, od kojih će 1.300 biti na albanskom.

Bogdanović je sumnja da će referendum koštati samo 500 evra, navodeći da u opštinama na severu Kosova već ima plakata i bilborda kojima se građani pozivaju na referendum, što takođe košta.

"Novac se rasipa, a građani žive na rubu egzistencije", rekao je ministar.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017