Vesti

Bivšem ministru Grbiću četiri godine, Petković oslobođen

Bivši ministar za povratak i zajednice u Vladi Kosova Branislav Grbić i osmoro bivših saradnika iz ovog ministarstva proglašeni su krivim zbog zloupotrebe položaja. Njegov prethodnik, Slaviša Petković oslobođen je svih optužbi, saznaje KIM radio.
 • 28.02.2013
 • 01:03 h
 • KIM
 • komentara:
 • pregleda: 2134
Bivšem ministru Grbiću četiri godine, Petković oslobođen
Branislav Grbić (Foto arhiva KIM)

Mešovito veće kojim je predsedavao sudija iz EULEKS-a u Osnovnom sudu u Prištini, oslobodilo je svih optužbi Slavišu Petkovića, bivšeg ministra za zajednice i povratak i osudilo bivšeg stalnog sekretara i bivšeg šefa odeljenja za nabavke ovog ministarstva po optužbama za krivično delo korupcije. Pored toga, sud je po sličnim optužbama proglasio krivim još osam drugih osoba.

Bivši ministar za povratak i zajednice Branislav Grbić je proglašen krivim za krivično delo zloupotrebe službenog položaja i prevare na dužnosti i osuđen je na ukupnu kaznu zatvora u trajanju od četiri godine.

Kako je saopšteno iz EULEKS-a Nemanja Vujović je proglašen krivim za krivično delo zloupotrebe službenog položaja i prevare na dužnosti i osuđen je na ukupnu kaznu zatvora u trajanju od tri godine i šest meseci.

Sud je, pored toga, Branislavu Grbiću i Nemanji Vujoviću naredio zabranu vršenja funkcija u javnoj upravi ili javnoj službi za period od dve godine.  

Muhamet Sadiku, Ruždi Prebreza, Ismet Hasani i Fidan Sadiku proglašeni su krivim za krivično delo prevare na službenoj dužnosti u saizvršilaštvu i osuđeni na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i šest meseci.

Rifat Sadiku, Šemsi Haljiti, Gani Zenelji i Driton Hamiti proglašeni su krivim za krivično delo prevare na službenoj dužnosti i osuđeni su na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine.

Navedene kazne zatvora izrečene za optužene Muhameta Sadikua, Ruždija Prebrezija, Ismeta Hasanija, Fidana Sadikua, Rifata Sadikua, Šemsija Haljitija, Ganija Zeneljija i Dritona Hamitija odložene su za period od tri godine.

Postupak je vodio specijalni tužilac iz EULEKS-a iz Specijalnog tužilaštva Kosova.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
 • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
 • 05.09.2017