Vesti

B. Dikić: Žandarmerija ne patrolira severom Kosova

Komandant Žandarmerije Bratislav Dikić, u izjavi za S media portal, rekao je da ova jedinica nije dobila naređenje da patrolira na severu Kosova, ali da je spremna da to učini ukoliko bi dobila nalog ministra policije.
 • 15.11.2012
 • 19:51 h
 • izvor: Vesti-online
 • komentara:
 • pregleda: 3681
B. Dikić: Žandarmerija ne patrolira severom Kosova
Bratislav Dikić (Foto bktvnews.com)

Vest da elitne jedinice srpske Žandarmerije patroliraju severom Kosova objavio je prištinski “Koha ditore”. Prema pisanju tog lista, pripadnici Žandarmerije angažovani su uz saglasnost Vlade Srbije da kontrolišu lidere Srba sa severa dok traju pregovori Beograda i Prištine.

"Nismo dobili takvo naređenje, ali smo spremni, osposobljeni i opremljeni za izvršavanje svih zadataka na teritoriji Srbije, po naređenju ministra i u skladu sa zakonom", rekao je za S media portal komandant Žandarmerije general Bratislav Dikić.

Komandant Žandarmerije general Bratislav Bata Dikić podseća da je ova specijalna jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova oformljena kako bi izvršavala najsloženije bezbednosne zadatke u Republici Srbiji.Ostale vesti

Kosovska policija uputila FS KiM dopis kojim se zabranjuju utakmice i treninzi
Fudbalski savez KiM dobio je dopis od Kosovske policije u kome se navodi da se zabranjuje organizacija utakmica koje nisu pod patronatstvom sportskih saveza iz Prištine, potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica predsednik FS KiM Igor Uljarević.
 • 08.04.2023
Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
 • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018