Vesti
Analiza

Tražili ste - komentari su ponovo na sajtu

Mogućnost komentarisanja vesti na sajtu KIM radija vraćena je nakon što se 3 od 4 čitalaca putem ankete izjasnilo za ovu opciju.

Komentare na vesti će moći da postavljaju svi koji imaju nalog na Fejsbuku, dok će naši moderatori kontrolisati koji će se od postavljenih komentara istovremeno videti i na našem sajtu.

U međuvremenu, u anketi koja je na naš sajt postavljena krajem novembra, skoro četiri stotine čitalaca se izjasnilo o potrebi komentarisanja vesti na portalu KIM radija. 

Tek svaki četvrti čitalac smatra da su komentari loši i nepotrebni, te da ih isti ne zanimaju, dok je velika većina od 76% afirmativno nastrojena prema ovoj mogućnosti interakcije. Trećina svih koji su učestvovali u anketi ipak priznaje da pored dobrih komentara postoje i uvredljivi.

Upravo iz tog razloga komentari su sa našeg sajta uklonjeni pre nekoliko nedelja, pošto je nekolicina zloupotrebila ovu mogućnost koristeći vulgarnosti, uvrede i govor mržnje.

U novoj anketi koju smo postavili na našem sajtu imate mogućnost da prognozirate kada će se formirati Zajednica srpskih opština.Ostale vesti

Jutro će promeniti sve
Moj drug i sabrat iz lokalne kafane, Aca, priča sa svojom ćerkom koja je pre nekoliko meseci otišla vani. Jasno mu vidim tugu u očima, ali on ih hrabro zatvara i guta knedlu znajući da će tamo negde ona imati bolji život. Sa završenim fakultetom, apsolutno zdravog načina razmišljanja i bez straha da ga kaže, uvidela je da će tamo preko neko ceniti njen trud i godine sticanja znanja onako kako to ovde nisu hteli., piše u autorskom tekstu Srđan Simonović, konsultant u Humanom centru Mitrovica (HCM).
  • 18.10.2021
Kosovski Srbi sa obe strane reke: Podele o kojima se ćuti
Nacionalni interes Srba na i oko Kosova, kao okvir koji bi dao strateški karakter i konzistentnost politike prema tom pitanju od nacionalnog značaja, nikada nije definisan. On se, umesto toga, poistoveċuje sa uskim partijskim interesima koji se agresivno tumače kao državni, a svaka nova partija na vlasti u Srbiji, na Kosovu instalira svoju političku nomenklaturu od koje se očekuje da slepo prati partijska upustva i politiku, piše za RTV Kim Miodrag Miki Marinković iz Centra za afirmativne društvene akcije (CASA).
  • 11.10.2021
Kriza je gotova, uskoro čekamo novu?
Neko od kosovskih Srba je nedavno napisao: samo da preživimo ove (lokalne) izbore! Iako izrečene pre nekoliko nedelja, ove reči su sablasno delovale tog 20. septembra kada se Albin Kurti odlučio na jednostran čin primene tzv. mera reciprociteta slanjem specijalnih jedinica policije na prelaze Jarinje i Brnjak. Kao i uvek do sada, narod je krenuo za specijalcima i formirao barikade, čime se stvorila kriza u kojoj su jedni drugima trenirali živce, piše direktor Instituta za teritorijalni ekonomski razvoj (InTER) Dragiša Mijačić.
  • 04.10.2021
Građani zainteresovani za lokalne izbore
Do lokalnih izbora na Kosovu ostale su nepune dve nedelje, a izbornu kampanju u srpskim sredinama potpuno je skrajnula do juče vrlo napeta situacija na severu Kosova. Ipak, prema stavovima učesnika ankete na portalu RTV Kim, koji su od početka avgusta imali prilike iskažu svoje mišljenje po pitanju učešća na predstojećim izborima, odziv glasača će biti bolji nego u prošlom ciklusu.
  • 03.10.2021
Zajednica - Fantom začaranog kruga moći
Kada su 19. aprila 2013. godine, u Briselu, baronica Ketrin Ešton i srpski i kosovski premijeri Ivica Dačić i Hašim Tači potpisali prvi sporazum između Beograda i Prištine, posle toga na Severu Kosova ništa nije bilo isto, piše Milivoje Mihajlović.
  • 27.09.2021
Zašto su razlike važne?
U vreme kada nadležni organi imaju mnogo poteškoća u borbi sa pandemijom na Kosovu se, kao i u nekim drugim zemljama, ove godine dva puta održavaju izbori. Za narod se može reći da je, u najmanju ruku, zbunjen i umoran od političkih zbivanja posledjnih godina, piše novinar Ljeart Hodža u nameri da pojasni zašto su predstojeći lokalni izbori drugačiji. I važni.
  • 20.09.2021