Vesti
Analiza

Portal radiokim.net unapređen, nova anketa

Ubedljiva većina od 71% onih koji su odgovorili na anketno pitanje o novom izgledu portala radiokim.net smatra da je on unapređen. Spremili smo novu anketu.
Portal radiokim.net unapređen, nova anketa
Ilustracija (Foto pixabay.com)

Na anketno pitanje postavljeno krajem februara, odgovorila su 122 posetioca našeg portala.

Sudeći po rezultatima, ispunili smo očekivanja 71% anketiranih i uspešno unapredili izgled i funkionalnosti adrese radiokim.net.

Novim izgledom sajta nije zadovoljno 24% naše publike, dok 5% njih smatra da je on samo "našminkan" i da se ništa bitno nije promenilo.

Uz zahvalnost svima koji su učestvovali u anketi, redakcija RTV Kim saopštava da će i ubuduće nastojati da unapređuje izgled i funkcionalnost portala radiokim.net u skladu sa potrebama publike i razvojem IT tehnologija.

Pozivamo vas da uzmete učešće u još jednom istraživanju. Novo anketno pitanje na sajtu KIM radija glasi: "Kada će biti postignut sveobuhvatni sporazum o normalizaciji između Prištine i Beograda?", a ponuđeni odgovori su: do kraja ove godine, do kraja sledeće godine, neće biti postignut u naredne 3 godine.

Imajući u vidu nestabilnu političku situaciju u Prištini, predstojeće izbore u Srbiji i globalno aktuelne izazove sa kornavirusom, čini se da rešenje problema u odnosima Beograda i Prištine nije blizu. Šta vi mislite? Anketa se nalazi na dnu početne strane našeg portala.

Podsetimo, na pitanje "Ako i kada bude sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine, ko će ga potpisati u ime Republike Srbije?" koje smo vam postavili u jednoj od prethodnih anketa, odgovori su bili vrlo raznorodni, pa je institucija predsednika države dobila samo 2% više glasova od institucije premijera.

Ostale ankete i njihove rezultate možete pogledati OVDE.
Ostale vesti

Bez adekvatnih informacija o kovidu na lokalu
Nešto manje od tri četvrtine posetilaca portala radiokim.net koji su učestvovali u našoj anketi naveli su da nemaju pravovremene i tačne informacije u vezi sa epidemiološkom situacijom u njihovom neposrednom okruženju.
  • 11.08.2020
Dijalog o strahu od kompromisa
Svako rešenje koje bi se rodilo iz briselskog procesa, na koncu će doći na superviziju u Savet bezbednosti, a u tom telu, ono, ako nije stvarni kompromis – nema nikakve šanse da dobije „zeleno svetlo“ svih pet članica najvišeg tela Ujedinjenih nacija, piše u autorskom tekstu politikolog Cvijetin Milivojević.
  • 31.07.2020
Civilno društvo u dijalogu BG i PR: Veliki potencijal, mali uticaj
"Uprkos brojnim vezama i kvalitetnim partnerstvima koja su uspostavljena, civilni sektor u Srbiji je na neki način "sam" jer su sa druge strane organizacije koje, budući posvećene nastavku i zaokruženju procesa izgradnje države Kosovo, teško mogu razumeti "naše" dileme i razlike u mišljenju. A potrebno nam je. Sa jasnim, deljenim razumevanjem toga šta je normalizacija, možemo biti ozbiljna grupa za pritisak, takva koja će dopreti do donosilaca odluka", piše u autorskom tekstu za RTV Kim izvršni direktor Beogradskog fonda za političku izuzetnost Marko Savković.
  • 13.07.2020
“Do dogovora teško sa kompromitovanim liderima“
Brisel je dobio novu šansu da posreduje u dijalogu Beograda i Prištine, ali je taj proces dug i bremenit, složili su se Borko Stefanović, Rada Trajković i Augustina Paljokaj na debati Mitrovačkog društvenog kluba.
  • 09.07.2020
Virus sprečava odlazak na more
Više od polovine posetilaca portala radiokim.net koji su učestvovali u našoj anketi i negativno odgovorili na pitanje da li će se ovog leta odmarati na moru, glavni razlog za takvu odluku vidi u strahu od zaraze koronavirusom.
  • 01.07.2020
Dvojezičnost na Kosovu – više od simbolike, manje od realnosti
Proklamovanje službene ravnopravnosti albanskog i srpskog jezika na Kosovu postavilo je visoko lestivcu za kosovske institucije kada je zaštita jezičkih prava u pitanju. Pored često navođenih finansijskih i kadrovskih ograničenja, poteškoće u ostvarivanju dvojezičnosti na Kosovu proizlaze i iz ređe pominjanog odsustva volje za njenim poštovanjem, ali i iz neadekvatnog razumevanja toga šta ona tačno podrazumeva, navodi u autorkom tekstu za RTV Kim Ognjen Gogić, menadžer projekta “Kreiranje dvojezičnog Kosova” u NVO "Aktiv".
  • 29.06.2020