Vesti
Analiza

Portal radiokim.net unapređen, nova anketa

Ubedljiva većina od 71% onih koji su odgovorili na anketno pitanje o novom izgledu portala radiokim.net smatra da je on unapređen. Spremili smo novu anketu.
Portal radiokim.net unapređen, nova anketa
Ilustracija (Foto pixabay.com)

Na anketno pitanje postavljeno krajem februara, odgovorila su 122 posetioca našeg portala.

Sudeći po rezultatima, ispunili smo očekivanja 71% anketiranih i uspešno unapredili izgled i funkionalnosti adrese radiokim.net.

Novim izgledom sajta nije zadovoljno 24% naše publike, dok 5% njih smatra da je on samo "našminkan" i da se ništa bitno nije promenilo.

Uz zahvalnost svima koji su učestvovali u anketi, redakcija RTV Kim saopštava da će i ubuduće nastojati da unapređuje izgled i funkcionalnost portala radiokim.net u skladu sa potrebama publike i razvojem IT tehnologija.

Pozivamo vas da uzmete učešće u još jednom istraživanju. Novo anketno pitanje na sajtu KIM radija glasi: "Kada će biti postignut sveobuhvatni sporazum o normalizaciji između Prištine i Beograda?", a ponuđeni odgovori su: do kraja ove godine, do kraja sledeće godine, neće biti postignut u naredne 3 godine.

Imajući u vidu nestabilnu političku situaciju u Prištini, predstojeće izbore u Srbiji i globalno aktuelne izazove sa kornavirusom, čini se da rešenje problema u odnosima Beograda i Prištine nije blizu. Šta vi mislite? Anketa se nalazi na dnu početne strane našeg portala.

Podsetimo, na pitanje "Ako i kada bude sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine, ko će ga potpisati u ime Republike Srbije?" koje smo vam postavili u jednoj od prethodnih anketa, odgovori su bili vrlo raznorodni, pa je institucija predsednika države dobila samo 2% više glasova od institucije premijera.

Ostale ankete i njihove rezultate možete pogledati OVDE.
Ostale vesti

Kosovske paralelne ravni
Postoji nekakva dodirna tačka, zajednički imenitelj beogradske i prištinske vlasti. Simulakrum institucija, težak deficit demokratije i višak kriminala, najčešće povezanog sa vrhom vlasti. Brojne afere, podugačak je spisak poznatih sa obe strane administrativne linije, najčešće uopšte ili nerasvetljenih do kraja, oporo svedoče ozbiljno kašnjenje razvoja društava, navodi u autorskom tekstu za RTV Kim novinar Đorđe Vlajić.
  • 05.06.2020
Ustavni sud Kosova i kvadratura kruga
Poteškoće Ustavnog suda da se nosi sa sadašnjom odlukom nisu samo, čak ni prvenstveno, problem sudija, njihove pravne ekspertize, profesionalne etike, ličnog integriteta i političke nezavisnosti. Iza njih stoji strukturalni problem na Kosovu koji se ogleda kroz Ustav, piše u autorskom tekstu za RTV Kim Bodo Veber iz berlinskog Saveta za politiku demokratizacije.
  • 03.06.2020
Nastavak razgovora na jesen?
Polovina posetilaca portala radiokim.net koji su odgovorili na anketno pitanje u vezi sa terminom nastavka razgovora Prištine i Beograda o sveobuhvatnom sporazumu o normalizacIji odnosa smatra da će oni biti nastavljeni ove jeseni.
  • 02.06.2020
Pandemija ’’testirala veze’’ EU i Zapadnog Balkana
Evropska unija je aktivna u regionu Zapadnog Balkana na različite načine. Prema podacima Evropske komisije iz 2019. godine, kompanije iz EU su najveći investitori, sa više od 10 milijardi evra uloženih u region tokom poslednjih pet godina. Uz to, EU je najveći trgovinski partner Zapadnog Balkana sa ukupnom trgovinom između EU i regiona u vrednosti od 54 milijarde evra u 2018. godini, podseća Dejvis Caka (Nteivis Tsaka), istraživač saradnik Programa za Jugoistočnu Evropu pri Grčkoj fondaciji za evropsku i spoljnu politiku (ELIAMEP).
  • 01.06.2020
Priča o Balkanu: Svi u istom ili svako u svom čamcu?
Vremena koja nose izazove zahtevaju trenutna rešenja, kao i solidarnost i saradnju. Ova pandemija će prodrmati svet iz temelja i u sada nije vreme da se države takmiče, niti da vode političke kampanje, jer nije u pitanju trka ko će prvi prevazići krizu, piše u autorskom tekstu Panajota Bercima (Panagiota Bertsima), istraživač saradnik Programa za Jugoistočnu Evropu Grčke fondacije za evropsku i međunarodnu politiku (ELIAMEP).
  • 29.05.2020
Pogled iz Beograda: Političari vole krize
Slobodan Georgiev u autorskom tekstu traži odgovor na pitanje: Šta se dešava sa politikom prema južnoj srpskoj pokrajini u vreme trajanja pandemije?
  • 25.05.2020