Vesti
Analiza

Portal radiokim.net unapređen, nova anketa

Ubedljiva većina od 71% onih koji su odgovorili na anketno pitanje o novom izgledu portala radiokim.net smatra da je on unapređen. Spremili smo novu anketu.
Portal radiokim.net unapređen, nova anketa
Ilustracija (Foto pixabay.com)

Na anketno pitanje postavljeno krajem februara, odgovorila su 122 posetioca našeg portala.

Sudeći po rezultatima, ispunili smo očekivanja 71% anketiranih i uspešno unapredili izgled i funkionalnosti adrese radiokim.net.

Novim izgledom sajta nije zadovoljno 24% naše publike, dok 5% njih smatra da je on samo "našminkan" i da se ništa bitno nije promenilo.

Uz zahvalnost svima koji su učestvovali u anketi, redakcija RTV Kim saopštava da će i ubuduće nastojati da unapređuje izgled i funkcionalnost portala radiokim.net u skladu sa potrebama publike i razvojem IT tehnologija.

Pozivamo vas da uzmete učešće u još jednom istraživanju. Novo anketno pitanje na sajtu KIM radija glasi: "Kada će biti postignut sveobuhvatni sporazum o normalizaciji između Prištine i Beograda?", a ponuđeni odgovori su: do kraja ove godine, do kraja sledeće godine, neće biti postignut u naredne 3 godine.

Imajući u vidu nestabilnu političku situaciju u Prištini, predstojeće izbore u Srbiji i globalno aktuelne izazove sa kornavirusom, čini se da rešenje problema u odnosima Beograda i Prištine nije blizu. Šta vi mislite? Anketa se nalazi na dnu početne strane našeg portala.

Podsetimo, na pitanje "Ako i kada bude sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine, ko će ga potpisati u ime Republike Srbije?" koje smo vam postavili u jednoj od prethodnih anketa, odgovori su bili vrlo raznorodni, pa je institucija predsednika države dobila samo 2% više glasova od institucije premijera.

Ostale ankete i njihove rezultate možete pogledati OVDE.




Ostale vesti

Dijalog, znanje i društveni napredak
Skoro svi društveni odnosi, upravo suprotno potrebama, zasnovani su na neistini i neznanju. U takvom društvu nemoguće je doći do istine, a bez saznavanja istine i suočavanja sa njom nemoguće je krenuti dalje. Ostaje se u magnovenju u kojem su Albanci i Srbi, u najvećoj meri, spremni samo za svoje viđenje istine. Umesto da se protiv neznanja bore na svim nivoima, nosioci vlasti neznanje prisutno u masama zloupotrebljavaju za svoje dnevnopolitičke (često prizemne) interese. Ovakvo stanje, nažalost, odgovara kvazi elitama, uključujući i međunarodnu zajednicu, piše u autorskom tekstu dr Aleksandar Ćorac.
  • 12.02.2021
U kom pravcu ide Zapadni Balkan?
Svedoci smo da se Zapadni Balkan suočava sa mnogim izazovima, počevši od političkih, socijalnih, ekonomskih, pa do integracijskih. Zahvaljujući situaciji nastaloj usled pandemije kovida-19, došlo je do povećanja količine radikalizma ili nacionalizma, što se, hteli mi to ili ne, mora prihvatiti kao opasnost jer već započete pozitivne procese ponovo vraća na početak, piše doktor ekonomije i bivši presednik Privredne komore Kosova Safet Grdžaliu.
  • 11.02.2021
Čekajući pravi trenutak
Politika veoma često kreira pravi trenutak, ali i onaj kada nije baš idealno vreme da se nešto dogodi. Preko tri decenije traje najaktivniji deo konflikta između Srba i Albanaca i vrlo često se pomisli da je kraj blizu, ali se onda stvori novi procep i sve kreće iz početka. Pomirenje je težak i neophodan proces, kako bi sukobljena društva mogla da krenu napred. Kako god, smatram da je pogrešno čekati konačni sporazum kako bi se definisali odnosi, piše u autorskom tekstu novinar Idro Seferi.
  • 10.02.2021
Srbi i Albanci: Tuđi mač na kosovskom čvoru
Neće zvučati ohrabrujuće, ali pitanje Kosova i Metohije je od one vrste problema koji, jednostavno, nikada neće biti do kraja rešen, čak ni onda kada bi Srbija (tačnije, neka njena vlast) i de fakto i de jure priznala kosovsku nezavisnost, što se sada uzima kao ključ za konačno rešenje enigme tog tamnog vilajeta, navodi u autorskom tekstu novinar Ranko Pivljanin, aktuelni urednik i kolumnista na portalu Nova.rs.
  • 06.02.2021
Odgovornost
Koliko ste ljudi danas videli bez maske ili sa maskom koja prekriva samo usta ili visi ispod brade? Da li ste poštovali dva metra rastojanja u samoposluzi? Da li ste oprali ruke kako treba čim ste ušli u kuću? Da li ste odgovorni prema sebi u svojoj pandemijskoj svakodnevici i podjednako važno, da li ste odgovorni prema drugima, pita u autorskom tekstu Nenad Šebek, dugogodišnji novinar, konsultant za medije i građansko društvo.
  • 05.02.2021
Prve vakcine podelile javnost
Za vakcinaciju se u Srbiji, prema poslednjim izveštajima medija, prijavilo više od 850 hiljada ljudi, a vakcinisano je oko pola miliona. Krajem decembra, nakon prvih primena vakcine protiv kovida-19 u svetu, pitali smo vas da li ste opušteniji. Rezultati ankete su prilično izjednačeni, ali kao da se naslućuje "svetlo na kraju tunela".
  • 03.02.2021