Vesti
Analiza

Portal radiokim.net unapređen, nova anketa

Ubedljiva većina od 71% onih koji su odgovorili na anketno pitanje o novom izgledu portala radiokim.net smatra da je on unapređen. Spremili smo novu anketu.
Portal radiokim.net unapređen, nova anketa
Ilustracija (Foto pixabay.com)

Na anketno pitanje postavljeno krajem februara, odgovorila su 122 posetioca našeg portala.

Sudeći po rezultatima, ispunili smo očekivanja 71% anketiranih i uspešno unapredili izgled i funkionalnosti adrese radiokim.net.

Novim izgledom sajta nije zadovoljno 24% naše publike, dok 5% njih smatra da je on samo "našminkan" i da se ništa bitno nije promenilo.

Uz zahvalnost svima koji su učestvovali u anketi, redakcija RTV Kim saopštava da će i ubuduće nastojati da unapređuje izgled i funkcionalnost portala radiokim.net u skladu sa potrebama publike i razvojem IT tehnologija.

Pozivamo vas da uzmete učešće u još jednom istraživanju. Novo anketno pitanje na sajtu KIM radija glasi: "Kada će biti postignut sveobuhvatni sporazum o normalizaciji između Prištine i Beograda?", a ponuđeni odgovori su: do kraja ove godine, do kraja sledeće godine, neće biti postignut u naredne 3 godine.

Imajući u vidu nestabilnu političku situaciju u Prištini, predstojeće izbore u Srbiji i globalno aktuelne izazove sa kornavirusom, čini se da rešenje problema u odnosima Beograda i Prištine nije blizu. Šta vi mislite? Anketa se nalazi na dnu početne strane našeg portala.

Podsetimo, na pitanje "Ako i kada bude sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine, ko će ga potpisati u ime Republike Srbije?" koje smo vam postavili u jednoj od prethodnih anketa, odgovori su bili vrlo raznorodni, pa je institucija predsednika države dobila samo 2% više glasova od institucije premijera.

Ostale ankete i njihove rezultate možete pogledati OVDE.
Ostale vesti

SPC na Кosovu za vreme komunizma: ’’Valja nama biti ovde’’
Кrajem septembra 1988, u vreme duboke krize u pokrajini Кosovo, u sarajevskom „Oslobođenju“ je objavljen intervju sa igumanom manastira Visoki Dečani ocem Justinom. Za naslov teksta novinar je odabrao jednu od rečenica koje je iguman izgovorio, sažimajući u njoj generacijsko iskustvo sveštenika i monaha Srpske pravoslavne crkve (SPC) na Кosovu: „Valja nama biti ovde“.
  • 09.05.2022
Štetni efekti potencijalnog bojkota nastupajućeg popisa na Kosovu
Uprkos činjenici da bi vršenje popisa stanovništva, domaćinstava i stanova trebalo da suštinski predstavlja statistički proces, u praksi se, naročito u postkonfliktnim društvima, pretvara u arenu za etnopolitičke manipulacije i mahinacije, kao i „prebrojavanje krvnih zrnaca”. Odbijanje učešća u popisivanju dela stanovništva u Srbiji i na Kosovu tokom 2011, neodržavanje istog u Severnoj Makedoniji, te i dalje aktuelne rasprave oko rezultata prikupljenih u Bosni i Hercegovini, pokazuju da tranzicione demokratije Zapadnog Balkana još uvek nisu zrele da sprovedu funkcionalno i procesno neometano prikupljanje statističkih podataka, piše politikolog Igor Marković, viši istraživač i projektni menadžer u NVO Aktiv iz Severne Mitrovice.
  • 09.04.2022
Da na Kosovu neće biti aprilskih izbora pretpostavilo više od pola anketiranih
Da će kosovski Srbi na aprilskim izborima koje je raspisala Republika Srbija glasati u rubnim gradovima Centralne Srbije odgovorilo je 57% učesnika ankete na portalu radiokim.net.
  • 24.03.2022
Pekar, lekar, apotekar može, ali političar nikako
Više od polovine građana iz srpskih sredina na Kosovu smatra da je bezbednije raditi ono što drugi kažu, nego misliti svojom glavom. Isto toliko njih tvrdi da je mnogo lakše ćutati, nego se boriti protiv sistema i nepravdi, neki su nalazi istraživanja "Građani u politici" koje će uskoro biti objavljeno u okviru inicijative Open za 2021/22. Prema možda najporaznijem nalazu ove studije čak 70 odsto ispitanika smatra da je politka devijantno zanimanje i da se profesija "političar" u folklornom miljeu srpske zajednice na Kosovu percipira kao "nečasno" zanimanje, piše Miodrag Miki Marinković iz Centra za afirmativne društvene akcije (CASA).
  • 07.03.2022
’’Naša snaga je naše jedinstvo: Putin je izabrao rat. Ostajemo ujedinjeni sa Ukrajinom’’
Ovo je opasan trenutak za Evropu i za slobodoljubive ljude širom sveta. Pokrećući svoj brutalni napad na narod Ukrajine, Vladimir Putin je takođe izvršio napad na principe koji podržavaju globalni mir i demokratiju. Ali, narod Ukrajine je otporan. Decenijama su imali demokratiju, a njihova hrabrost inspiriše svet. Sjedinjene Američke Države zajedno sa svojim saveznicima i partnerima širom sveta će nastaviti da podržavaju ukrajinski narod dok on brani svoju zemlju, napisao je u autorskom tekstu ambasador SAD na Kosovu Džefri Hovenijer.
  • 02.03.2022
Koronavirus će iz pandemije preći u endemiju, ali će trajati
Pandemija korona virusa će do kraja 2022. godine značajno oslabiti smatra 57 odsto učesnika ankete na portalu radiokim.net.
  • 01.03.2022