Vesti
Analiza

Anketa: Verujete li još u koaliciju s Tadićem?

Na pitanje o sastavu nove vlade Srbije dvoje od petoro anketiranih predviđalo je koaliciju SNS-a sa Tadićem. Anketa o mogućim koalicijama još uvek otvorena.

Anketa: Verujete li još u koaliciju s Tadićem?

Na osnovu 355 odgovora na anketno pitanje postavljeno na sajtu KIM radija: "Kakav će biti sastav nove Vlade Republike Srbije?", najveće šanse davane su koaliciji Srpske napredne stranke i Tadićeve Nove demokratije. Čak 37 odsto anketiranih izjasnilo se u prilog ove koalicije.

Pre sinoćnjeg objavljivanja Vučićevog stava, da je dogovor o ulasku Dačića u vladu izvestan, gotovo upola manje ispitanika, 21 odsto, izjasnilo se u prilog Vučićeve saradnje u budućoj vladi sa Socijalističkom partijom Srbije, što je samo za po 1 odsto više od onih koji su smatrali da će SNS samostalno formirati vladu, ili je praviti u koaliciji sa više partija.

Šanse Đilasovom ulasku u Vladu dalo je svega 7 ispitanika ili 2 odsto anketiranih.

Anketno pitanje o novom sastavu vlade Republike Srbije biće postavljeno na našem sajtu do konačnog formiranja vlade, a posetioci će moći da potvrde svoje odgovore na osnovu najnovijih dešavanja na srpskoj političkoj sceni.Ostale vesti

Portal radiokim.net unapređen, nova anketa
Ubedljiva većina od 71% onih koji su odgovorili na anketno pitanje o novom izgledu portala radiokim.net smatra da je on unapređen. Spremili smo novu anketu.
  • 29.03.2020
Srbi na Kosovu u dvostrukoj izolaciji
Kako su Srbi na Kosovu i Metohiji preživeli dvadeset godina izolacije, može li nas njihovo iskustvo nečemu naučiti
  • 27.03.2020
Nasilje u porodici: Porodični ili društveni problem
Nasilje u porodici je agresivno ponašanje člana porodice prema drugom članu ugrožavanjem njegovog ili njegnog telesnog integriteta, duševnog zdravlja ili spokojstva. Ono se primenjuje u različitim oblicima i uključuje fizičko, seksualno, psihičko i ekonomsko nasilje.
  • 26.01.2020
Napadi, zidovi, trpljenje i život
Кosovska policija prikriva detalje o najnovijim planovima za napad na manastir.
  • 20.11.2019
Mali Šengen: Dobra ideja, sumnjivi potpisnici
Sama ideja o „malom Šengenu“ nije loša, olakšala bi život i građanima, a pre svega privredi. Problem je, međutim, u političkim odnosima između, s jedne strane Beograda, a s druge strane Tirane i Skoplja, piše Dinko Gruhonjić za Dojče vele.
  • 11.10.2019
Kako Kosovo dočekuje Evropski dan jezika?
Dvojezični naziv ulice sa naslovne fotografije se nalazi u severnom delu Kosovske Mitrovice i jedan je od onih koji su ostali iz nekih prošlih vremena. Odoleo je svim neprijatnim događajima koji su se na Kosovu desili, podsećjući nas da dvojezičnost nije nova tema iako se na nju iznova vraćamo. Ko danas putuje po Kosovu može primetiti da su brojni natpisi na srpskom jeziku na jugu precrtani dok na severu samo ti i postoje, izuzev zaostalih iz vremena Jugoslavije poput ovog sa fotografije.
  • 26.09.2019