Vesti
Analiza

Anketa: Očekivan povratak "Srpske"

Više od polovine ispitanika naše ankete predvidelo je da će se poslanici Srpske liste vratiti u Skupštinu i Vladu Kosova do kraja aprila.
Anketa: Očekivan povratak

Skoro svaki drugi, ili 46% anketiranih, izjasnilo se da će se poslanici i ministri, nakon zamrzavanja statusa zbog razrešenja ministra Jablanovića, vratiti do kraja aprila, što se današnjom najavom ove liste i ostvarilo.

Drugih 11% ispitanih je odgovorilo da će se vratiti nakon što Vlada ispuni koalicioni sporazum, što se takođe ispunilo, kako je saopšteno iz liste Srpska, dobijenim garancijama da će biti poštovane najvažnije tačke koalicionog sporazuma.

Samo 7% je izrazilo sumnju da će se Srpska vratiti pre kraja maja, dok je više od trećine, ili 36% anketiranih pogrešno procenilo "da će se pre raspasti Vlada".Ostale vesti

Portal radiokim.net unapređen, nova anketa
Ubedljiva većina od 71% onih koji su odgovorili na anketno pitanje o novom izgledu portala radiokim.net smatra da je on unapređen. Spremili smo novu anketu.
  • 29.03.2020
Srbi na Kosovu u dvostrukoj izolaciji
Kako su Srbi na Kosovu i Metohiji preživeli dvadeset godina izolacije, može li nas njihovo iskustvo nečemu naučiti
  • 27.03.2020
Nasilje u porodici: Porodični ili društveni problem
Nasilje u porodici je agresivno ponašanje člana porodice prema drugom članu ugrožavanjem njegovog ili njegnog telesnog integriteta, duševnog zdravlja ili spokojstva. Ono se primenjuje u različitim oblicima i uključuje fizičko, seksualno, psihičko i ekonomsko nasilje.
  • 26.01.2020
Napadi, zidovi, trpljenje i život
Кosovska policija prikriva detalje o najnovijim planovima za napad na manastir.
  • 20.11.2019
Mali Šengen: Dobra ideja, sumnjivi potpisnici
Sama ideja o „malom Šengenu“ nije loša, olakšala bi život i građanima, a pre svega privredi. Problem je, međutim, u političkim odnosima između, s jedne strane Beograda, a s druge strane Tirane i Skoplja, piše Dinko Gruhonjić za Dojče vele.
  • 11.10.2019
Kako Kosovo dočekuje Evropski dan jezika?
Dvojezični naziv ulice sa naslovne fotografije se nalazi u severnom delu Kosovske Mitrovice i jedan je od onih koji su ostali iz nekih prošlih vremena. Odoleo je svim neprijatnim događajima koji su se na Kosovu desili, podsećjući nas da dvojezičnost nije nova tema iako se na nju iznova vraćamo. Ko danas putuje po Kosovu može primetiti da su brojni natpisi na srpskom jeziku na jugu precrtani dok na severu samo ti i postoje, izuzev zaostalih iz vremena Jugoslavije poput ovog sa fotografije.
  • 26.09.2019