Vesti

Albanski hakeri napali sajt TV Kragujevac

Hakeri koji se potpisuju kao "Kosova Warriors Group" pokušali su jutros da obore sajt Radio televizije Kragujevac koji je i ranije bio na meti napada.
 • 30.11.2012
 • 21:02 h
 • izvor: Novosti
 • komentara:
 • pregleda: 1266
Albanski hakeri napali sajt TV Kragujevac
Foto TV Kragujevac

Hakeri koji se potpisuju kao „Kosova Warriors Group“ pokušali su jutros da obore sajt Radio televizije Kragujevac (RTK) www.rtk.co.rs. koji je i ranije bio na meti napada hakerskih grupa sa Kosova.

Ovoga puta sajt nije oboren zahvaljujući brzoj reakciji administratora koji su uspeli da odbiju napad.

Radio televizija Kragujevac je jedna od nekoliko medijskih kuća iz centralne Srbije i sa Kosova koje na svom radio programu emituje zajedničku emisiju "Most izvan granica" na srpskom i albanskom jeziku.

Emisija se emituje jednom nedeljno na programima regionalnih i lokalnih radio stanica iz Prištine, Prizrena, Podujeva, Kosovske Mitrovice, Čaglavice, Kragujevca, Čačka, Kraljeva, Niša, Preševa i drugih gradova.

Najzanimljiviji delovi emisije, koja se prevashodno bavi životnim pitanjima, ali aktuelnim političkim temama, srpsko-albanskim dialogom i procesom pomirenja, postavljaju se na sajt RTK.

U toj medijskoj kući smatraju da bi sadržaj te emisije mogao biti povod za peti napad hakera sa Kosova na sajt RTK u poslednjih godinu dana.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
 • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018