Vesti

Akustik duo u Gračanici

Mladi Akustik duo iz Štrpca sinoć je u prepunom Džingis pabu, nastupio po prvi put u Gračanici.
 • 01.03.2012
 • 20:19 h > 23:23 h
 • izvor: KIM
 • komentara:
 • pregleda: 1512
Akustik duo u Gračanici
Akustik duo u Gračanici (Foto KIM)

Gitarista Nenad Simić kaže da uglavnom nastupaju u Štrpcu. Nastup u Gračanici smatra dobrom prilikom za promociju.

„Publika u Gračanici je super, bolja nego u Štrpcu, valjda su tamo navikli na nas, a ovde smo po prvi put. Omladina danas retko sluša pravu muziku, više slušaju neku novokomponovanu, dok je roka sve manje“, kazao je Simić.

Jelena Pešić, pevačica, ističe da je oduševljena kako publika u Gračanici reaguje na njihovu muziku.
 
„Sviramo rok obrade, džez, bluz, ali u grupi nam nedostaje još jedan gitarista da bi sve to bolje zvučalo. Mislim da na Kosovu nema dovoljno zabave za mlade, možda je bolje u Kosovskoj Mitrovici, ali u Štrpcu i Gračanici ne, posebno kada je ova muzika u pitanju“, kazala je Pešić.
 
Oduševljeni nastupom Akustik dua stotinak mladih iz Gračanice i okolnih sela izrazili su želju da ih koliko već ovog vikenda ponovo slušaju. Dodaju da ih raduje to što u poslednje vreme u Gračanici nastupaju različite grupe.
 
Smeliji posetioci sinoć su nakon koncerta mogli da se oprobaju u karaokama i tako sebe zamisle u nekom bendu.

  Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
 • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018