Vesti

A.Jahjaga: Kosovo svima pruža jednake mogućnosti

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga poručila je da svi građani Kosova imaju garantovana prava, slobodu kretanja i jednake mogućnosti da vode dostojan život.
 • 26.02.2012
 • 22:08 h
 • Beta
 • komentara:
 • pregleda: 834
A.Jahjaga: Kosovo svima pruža jednake mogućnosti
Atifete Jahjaga (Foto Beta)

Jahjaga je sinoć na "Prvom humanitarnom koncertu za Kosovo" u organizaciji Rotari klubova Kosova, uz podršku Kfora, komandanta Erharda Drevsa, kazala da su izgradnja mostova među ljudima i solidarnost svakodnevni posao.

Svedoci smo da pomoć ljudima u nevolji predstavlja najveću ljudsku vrlinu koja ih čini jačim, građanima vere i nade, ocenila je Jahjaga.

Ona je navela da sa koncerta šalje poruku mira i razumevanja svim građanima da na Kosovu imaju garantovana prava, slobodu kretanja i jednake mogućnosti da vode dostojan život.

"Neka nam ovaj humaitarni koncert pokaže da mi građani mozemo i želimo da pomognemo jedni drugima, da gradimo bolju budućnost za sve", istakla je ona.

Komandant Kfora general Erhard Drevs rekao je da je imao prilike dosta da putuje po Kosovu i da je video dosta napretka.

"Ovo su uzbudljiva i izazovna vremena i vi nosite veliku odgovornost ali ja svesrdno verujem u vašu mogućnost da izgradite društvo u kojem će biti uključeni svi ljudi na Kosovu", poručio je on.

Koordinator Rotari klubova Kosova Nešad Aslanija je podsetio da je humanitarni koncert organizovan za podršku tri projekta na Kosovu -podršku porodicama žrtava tragedije u Restelici, projekat za rano otkrivanje raka dojke u Kosovskoj Mitrovici i "Bu-nateka" projekat biblioteke.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
 • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
 • 05.09.2017