Vesti

A.Čeku: Proslavićemo oslobađanje Haradinaja

Ministar bezbednosnih snaga Kosova, Agim Čeku, izjavio je da će se i Ramušu Haradinaju prirediti doček kakav je u Hrvatskoj organizovan generalima Gotovini i Markaču, kada 29. novembra, kako je rekao, bude oslobođen svih optužbi.
 • 18.11.2012
 • 22:05 h
 • izvor: Beta
 • komentara:
 • pregleda: 956
A.Čeku: Proslavićemo oslobađanje Haradinaja
A. Čeku (Foto nato.int)

Haški tribunal je najavio da će 29. novembra biti obelodanjena odluka u predmetu protiv Ramuša Haradinaja, Idriza Baljaja i Ljaha Brahimaja, koji su u prvostepenom postupku, okončanom 3. aprila 2008. godine, oslobođeni svih optužbi.

Međutim, drugostepeno veće, prvi put u istoriji Haškog tribunala, odlučilo je da se ponovi suđenje po nekim od tačaka optužnice.

"Svaka druga odluka, osim oslobađanja, biće nepravedna", ocenio je Čeku za RTK.

I Ahmet Isufi, potpredsednik Haradinajeve stranke Alijansa za budućnost Kosova, veruje da će Haradinaj biti oslobođen svih optužbi.

"On će biti na Kosovu, slobodan kao i svaki drugi građanin Kosova koji je doprineo tome da zemlja bude slobodna", kazao je Isufi.
Ostale vesti

Kosovska policija uputila FS KiM dopis kojim se zabranjuju utakmice i treninzi
Fudbalski savez KiM dobio je dopis od Kosovske policije u kome se navodi da se zabranjuje organizacija utakmica koje nisu pod patronatstvom sportskih saveza iz Prištine, potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica predsednik FS KiM Igor Uljarević.
 • 08.04.2023
Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
 • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018