Vesti

Nikolić i Dačić sutra s predstavnicima kosovskih Srba

Predsednik i premijer Srbije Tomislav Nikolić i Ivica Dačić sastaće se sutra u Beogradu s predsednicima opština na severu Kosova, saopšteno je iz Kabineta predsednika Republike.
« Povratak na tekst članka

Broj komentara: 4

 1. Zoran 1354091351.01

  Andol, tvoj komentar je tipican primer potpunog diletantstva i nacina na koji predstavnici Srbije pokusavaju da obmanu javnost. Naime, Rezolucija 1244, Anex 2, stav 6 glasi: "After withdrawal, an agreed number of Yugoslav and Serbian personnel will be permitted to return to perform the following functions: Liaison with the international civil mission and the international security presence; Marking/clearing minefields; Maintaining a presence at Serb patrimonial sites; Maintaining a presence at key border crossings". Kao sto vidis, povratak srpskih zvanicnika (policije i carine) na izmedju ostalog kljucne granicne prelaze u nespecifikovanom broju, je u potpunosti u skladu sa 1244 i Srbija to samo treba da zatrazi od UN-a. KFOR se po Rezoluciji nista ne pita!; Sto se tice tvog navoda da je Kosovo jedinstvena carinska zona u okviru kosovske carinske sluzbe je podmuklo iznosenje neistine - "Kosovo/UNMIK under UNSC R 1244 is a separate customs zone....", dakle, Kosovo/UNMIK sa UNMIK carinom, a ne samoproglaseno nezavisno Kosovo sa EULEX komponentom, kako ti i tebi slicni zelite da predstavite.

 2. Andol 1354059074.01

  Milovane. stvarno bi bilo red da se probudis i pokusas da gledas maloidalje od severa Kosova aka eldorada Evrope, koji je ionako odavno izgubio vezu sa realnoscu. 1. O kakvom vracanju srpskih policajaca ti to pricas, dragi moj? 2. Jel znas da takva ideja znaci direktno krsenje rezolucije 1244 po kojoj SVE institucije Srbije moraju da napustaju Kosovo? 3. Da li znas da je po istoj rezoluciji predvidjena MOGUCNOST (jedino ako KFOR odnosno NATO to odobri) da Srbija vrati SAMO 1000 policajaca na Kosovo i to ISKLJUCIVO da bi pomagali u sklanjaju mina (a ne da vrse neku drugu funkciju) i to pod strogim nadzorom i kontrolom KFORa? 4. Jel moze tvoj mozak da pravi razliku izmedju toga sto jasno pise u rezoluciji 1244 i onoga sto vam se vec odavno lazno servira od strane vasih lidera na severu KiM?. 5. Cak i UNMIK koji mi kao "priznajemo": jasno kaze da je Kosovo jednistvena carinska zona i to u okviru Kosovske carinske sluzbe. 6. Jel ti to predlazes da Srbija otvoreno krsi rezoluciju 1244? 7. Jesi ti svestan da je ta rezolucija poslednja slamka odnosno kec koji je Srbiji preostao kada je rec o Kosovu? 8. Da li mozes zamisliti koliko bi politickih poena Srbija izgubila i kod nasih saveznika kada bi i pokusala predlozilti takvu glupost koju si ti sada spomenuo?

 3. Milovan 2 1354052001.01

  8. Zasto se sastanak clanova drzavnog rukovodstva koje radi na tzv. Platformi uvek poklapa sa dolaskom americkih zvanicnika (prvi sastanak/Hilari, drugi sastanak/Riker)? 9. Zasto u izradi Platforme ucestvuju ministar ino poslova V. Britanije, visoki predstavnik EU u Beogradu i visoki predstavnik za spoljnu politiku stejt dipartmenta, a to nije nigde objavljeno? 10. Zasto Nikolic ne obnaroduje da je zakasnjenje u Platformi izazvano od strane gore pomenutih stranih predstavnika koji insistiraju na tekstu Platforme koja ce usvojiti "realne pozicije prihvatljive Kvinti"? 11. Zasto Nikolic ne obnaroduje da je pod pritiskom glavnih ambasada u Beogradu pristao na otvaranje politickog dijaloga na najvisem nivou - Jahjaga/Nikolic, u Crnoj Gori, a pod medijacijom svog "dobrog prijatelja Mila Djukanovica"? objasnjenje: Sve pod navodnicima je direktno preuzeto iz pisanih dokumenata EU, i odredjenih stranih ambasada u Beogradu

 4. milovan 1354051240.01

  Evo smernica predsednicima opstina: 1. Zasto se IBM ne primenjuje na spoljnim granicama Srbije sa HR, HU, BG, MK, itd? 2. Zasto se u okviru IBM ne trazi vracanje srpskih policajaca na zajednicke prelaze General Jankovic, Cafa Prusit, Cafa Morina, Pec/Kula/Rozaje; 3. Zasto se ne sprovodi predizborno obecanje za koje je narod glasao - ponistavanje svih sporazuma? 4. Zasto se protivustavni Tadicev Plan u 4 tacke (zamaskirani Ahtisari) sada prevodi u drzavnu platformu o KiM? 5. Zasto je prekrsen dogovor o medjunarodnom predstavljanju Kosova, u Berlinu se pomocnik Mrkica slikao ispod kosovske zastave sa ostalim ucesnicima? 6. Zasto su ambasadori kvinte u BG prezadovoljni primenom IBM-a? 7. Zasto se Vulinova kancelarija zloupotrebaljava za diverziju kupovine vremena Nikolicu da preimenuje Tadicev Plan, a svim clanovima kancelarije EULEX je zabranjen ulazak na KiM?

Broj komentara: