Vesti

Sa opštinske zgrade u Štrpcu skinuta srpska zastava

Zvaničnici kosovske opštine u Štrpcu uklonili su sa opštinske zgrade zastavu Srbije i postavili simbole svoje opštine, ali bez kosovskog grba, prenosi Kosova live.
 • 02.08.2012
 • 03:01
 • Kosova live
 • komentara:
 • pregleda: 1301
« Povratak na tekst članka

Broj komentara: 8

 1. Gradjanin iz Strpce 1344200344.01

  Sta mislite, koji najbolji patriot za Strpce, oni koji samo prica oko simboli i ne radi nista, ali oni koji se radi svaki dan za gradjani. Mislim da rukovodstvo Opstine Strpce, sa Bratislavom Niklicum u glavom, je najbolja rukovotsvo u Strpce od 1999-ta. Za zastave Srbije, nemoj da brinite, srbi imaju prave i pod zakonom Kosova da nosi zastave. Vidite zakon Kosova za simboli.

 2. SRB-in 1344120413.01

  Bilo je pitanje dana kada ce nelegalno rukovodsto kosovske opstine Strpce dobiti nalog iz Pristine,od strane svojih poslodavaca,da uklone sva drzavna obelezja R. SRBIJE! Uklanjanje Srbske zastave sa zgrade opstine i postavljanje obelezja ,,republike kosova" treba da oznaci poslednji cin u procesu albanizacije,vecinsko SRBSKE, opstine Strpce. Ovakav postupak na najupecatljiviji nacin oslikava pravu sustinu postojanja SLS-a ciji su se clanovi u nebrojeno slucajeva pokazali kao slepi izvrsioci americko-pristinskih naloga. Istorija ce im suditi a njihova imena nece biti vredna pomena.

 3. Zivko 1344029124.01

  Za Gotovusa - Naravno da srbi imaju pravu da nosi zastave na primer na svadbu, ili drugi praznici, ali ne na institucija Kosova.

 4. Strpcanin 1344024573.01

  Srpska zastava se opet viori na zgradi Opstine Strpce. Jedino srpska.

 5. Strpcanin 1343996722.01

  Samo mi, komso, objasni gde si ti to video zastavu opstine? Trenutno (malo cas sam se prosetao do zgrade) nema niti jedne zastave. Takodje pitao sam sluzbenike koji su bili tu kada vracaju zastavu i rekli su mi da ce biti u toku dana i da cekaju novo postolje za zastavu da stigne. Nakon tvog komentara i provere pitao sam da li ce se staviti i neka druga zastava, rekli su mi da je rukovodsvto naredilo samo srpsku zastavu da se vrati, niti jedna druga. Toliko o tome, a videcemo ko je bio u pravu. Takodje pozivam novinare da provere ovo sto ovde pisem i licno slikaju i dokazu ako nisam u pravu.

 6. Komšija 1343993270.01

  Strpcanine, kad ste već tako dobro upoznati sa "skidanjem zastave", deder objasnite kako je to osvanula opštinska zastava. Je l to ulaz odabrao koja mu zastava smeta tokom rekonstrukcije?! Pre će biti da se radi o "rekonstrukciji zastave"! Vi ste i do sada, bez potrebe da se posebno branite, učestvovali u gašenju (tačnjie: gušenju) srpskih institucija i ustanova. Što li se sada bunite, to samo vi znate!

 7. Strpcanin 1343979319.01

  Posto sam upoznat sa detaljima oko "skidanja zastave" zelim da dam svoj komentar: zastava je privremeno uklonjena usled rekonstrukcije ulaza opstinske zgrade i koliko vec danas bice vracena na zalost ovog Gotovusanina koji je ostavio komentar.

 8. Gotovusa 1343944534.01

  Sto verujete Hercu, pa to nije tacno. Misli taj Dalibor da niko ne cita kosovske medije i da nko ne prati njihove izjave. Koliko kosta skidanje srpske zastave i primena opstinskog statuta, pa nema zastave. Stid me i sramota, krsite i kosovske zakone, Srbi i po tome imaju pravo na zastavu. Nego stavite tu smejuriju kao opstinsku zastavu, a dogodine moze i ova americka sa zutim tufnicama, a za dve godine cete mahati crnim orlovima.

Broj komentara: