Browsing: Vesti

Stihovi o zavičaju, običajima, porodici i svakodnevici na Kosovu objavljeni juna 2023. u zbirci pesama „Sve je to život“ pesnikinje iz Prilužja Marine Mitrović, ispraćeni su toplim aplauzima publike večeras na promociji u Domu kulture „Gračanica“.

Prigodnim programom, u Kosovskoj Mitrovici obeležen je Dan OŠ “Branko Radičević”. Ujedno, obeleženo je 68 godna postojanja i rada ove prosvetne ustanove. Ovaj datum ustanovljen je kao Dan škole, jer je 27. marta 1824. rođen veliki romantičarski pisac čije ime ona nosi.

Nakon kiše koja je poadala tokom prošle noći, na centralnom Kosovu je osvanulo toplo, vetrovito, uglavnom vedro i sunčano jutro.

Neretko se dešava da, u momentu kada se očekuje ishod sastanka timova u Briselu, na naslovnim stranama novina ili portala, osvanu pompezni, bombastični naslovi, iza čije prepotencije ne stoji očekivana vest. Pregovori u Briselu jesu važna medijska tema i upravo zato su odlična zamka za čitaoca koji će vođen atraktivnim i obećavajućim naslovom, kliknuti na vest.