Browsing: Vesti

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK) je saopštilo da je osmoro od ukupno 17 uhapšenih priznalo izvršenje krivičnog dela. Oni su uhapšeni zbog sumnje da su za kosovske Albance izradili više od 400 falsifikovanih dokumenata i na taj način pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od najmanje 100.000 evra.

Građani deset lokalnih samouprava iz Srbije posetili su Opštinu Kosovo Polje. Cilj posete je da se građani Srbije, njih dvadesetak, upoznaju sa radom ove kosovske institucije sa mladima, ženama i manjinskim zajednicama.

Kosovska delegacija na čelu sa Albinom Kurtijem, prisustvovala je radnom doručku u Bertelsman Fondaciji u Nemačkoj sa poslanikom u Bundestagu Frankom Švabeom, šefom Evropske Inicijative za Stabilnost Geraldom Knausom i izvršnom direktorkom fondacije, Danijelom Švarcer.

U porti manastira Svetih Arhangela kod Prizrena 27. aprila 2024. godine u 11.00 časova biće otvorena izložba razglednica i fotografija: „Prizren 1878–1941. godine“ autora Marka Markovića. Fotomonografija „Gradovi Kosova i Metohije 1878–1941“ će biti predstavljena u Domu kulture „Gračanica“ u utorak 30. aprila u 20.00 časova.