Browsing: Vesti

U Domu kulture „Gračanica“ večeras je upriličena promocija najnovije publikacije Arhiva Kosova i Metohije, fotomonografije „Gradovi Kosova i Metohije 1878-1941. godine“ autora Marka Markovića, istoričara i direktora Arhiva KiM.

Premijer Kosova Aljbin Kurti, u pratnji ministra za zajednice i povratak Nenada Rašića i šefa Kancelarije Evropske unije Tomaša Sunjoga, posetio je danas stanare novoizgrađenih zgrada u Suvom Dolu kod Lipljana. Priređena je svečana ceremonija već dodeljenih ključeva, a Kurti je dodeljivao ključeve stanarima kojima su ključevi dodeljeni još 16. aprila.

U znak sećanja na dan kada su radnici u Čikagu štrajkom i protestima počeli da se bore za osmočasovno radno vreme, obeležava se Međunarodni praznik rada – Prvi maj.

Specijalna predstavnica generalnog sekretara UN i šefica Unmik-a Karolin Zijade posetila je manastir Visoki Dečani i sa igumanom Savom Janjićem razgovarala o ulozi religije u promovisanju mira i suživota.

“Jedini koji pripada prošlom veku jeste Aljbin Кurti koji na sve moguće načine pokušava da protera sa Кosova i Metohije ne samo dinar nego i srpski narod sa njihovih vekovnih ognjišta”, saopštio je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković nakon izjave kosovskog premijera Aljbina Kurtija, da dinar pripada prošlom veku i Miloševiću.