• Obeležena slava gradske crkve u Peći

  Na liturgiji , povodom obeležavanja slave Usekovanja glave sv.Jovana preteče u Peći, sabralo se više od sto vernika, raseljenih Pećanaca ali i Srba izokolnih sela koji su i ovu priliku iskoristili da se okupe oko svog parohijskog hrama, poznatog i kao Mitropolija pećka.

 • „U obrazovanju je kao i u medicini, nedopustive su greške“

  Loši uslovi za rad, nedovoljan prostor, skraćeni časovi i rad po smenama, prevoz đaka, sve to utiče na obrazovanje na centralnom Kosovu. Međutim, kvalitet školovanja dece najviše zavisi od nastavnika, složili su se učesnici debate o obrazovanju, održanoj u Centru građanske energije u Gračanici (CEC).

 • Priština ljuta zbog Zemanove izjave

  Predstavnici Prištine otkazali su planirano učešće na samitu Višegradske grupe i Zapadnog Balkana u Pragu zbog najave češkog predsednika da će uskoro u svojoj zemlji pokrenuti pitanje mogućnosti povlačenja priznanja nezavisnosti Kosova, javila je agencija CCTK, pozivajući se na neimenovane diplomatske izvore.

 • Đurić: Priština želi da politički zbriše Srbe

  "Odluka pokrajinske izborne komisije da administrativnom merom oduzme pravo glasa Srbima sa ličnom kartom Republike Srbije pokušaj je da se Srbi, u političkom smislu, zbrišu sa Kosova i Metohije", smatra direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

 • Tači sa predstavnicima "Toyote"

  Predsednik Kosova Hašim Tači se, drugog dana posete Japanu, sastao sa predstavnicima automobilske kompanije „Toyota“, navodi se u saopštenju.

 • Haradinaj neće učestvovati na samitu u Pragu

  Premijer Kosova u ostavci Ramuš Haradinaj neće učestvovati na samitu premijera zemalja Višegradske grupe i Zapadnog Balkana u Pragu u četvrtak zbog, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, obaveza koje ima na Kosovu.

 • Novinari razgledali novu zgradu ambasade SAD-a

  Predstavnici Američke ambasade u Prištini organizovali su za novinare nekoliko albanskih i dve srpske redakcije, obilazak nove zgrade u kojoj se nalazi ovo predstavništvo. Ovo je prvi put da je novinarima omogućeno razgledanje unutrašnjeg dela ambasade.

 • Stigli lekovi za zdravstvene ustanove na centralnom Kosovu

  Кamion sa lekovima namenjenim zdravstvenim institucijama u opštini Gračanica dopremljen je i isporučen jutros Кliničko bolničkom centru u Gračanici, odakle će biti distribuiran svim institucijama primarne i sekundarne zdravstvene zaštite.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane