• Dačić: Od decembra intenzivniji razgovori o Kosovu

  Ministar spoljnih poslova Srbije, Ivica Dačić, izjavio je da specijalni predstavnik SAD za Zapadni Balkan, Metju Palmer, očekuje da će nova vlada u Prištini ukinuti takse i da će se stvoriti uslovi za nastavak pregovora Beograda i Prištine.

 • Radosavljević: Srpska lista počela s pritiscima na Kosovu

  Srpska lista je već počela da vrši pritiske i ucene na građane na severu Kosova, rekao je u Novom danu urednik TV Mir iz Leposavića Nenad Radosavljević. Dušan Janjić, predsednik UO Foruma za etničke odnose, ocenjuje da će Srpska lista na ovim izborima jedva osvojiti osam mandata i dodaje da ideja da se uguši svaki drugi glas na Kosovu nije dobra.

 • Počeo drugi upisni rok na fakultetima Univerziteta u Prištini

  Na Prištinskom univerzitetu sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici ostalo je slobodno 1086 mesta u drugom upisnom roku, što je za tridesetak mesta više u odnosu na prošlu godinu. U okviru drugog upisnog roka, u toku je polaganje prijemnih ispita, a nadležni ističu da mesta na fakultetima ima dovoljno.

 • Božović o SL: Razgovarala sam s Vučićem, stalni pritisak Prištine

  Građanska inicijativa SDP, koju je do ubistva predvodio Oliver Ivanović, na predstojeće parlamentarne izbore na Kosovu izaći će sa Srpskom listom, potvrdila je za N1 Ksenija Božović. Navodi da Priština stalno vrši pritisak, da je stalno saslušavaju zbog ubistva Ivanovića i potvrđuje da je pre nekoliko dana razgovarala sa predsednikom Srbije.

 • Odbornici SDP-a protiv odluke Ksenije Božović

  Odbornici SDP-a u SO Severna Mitrovica Igor Rajčić i Dušan Milunović osudili su postupak Ksenije Božović da pređe u Srpsku listu i naveli da o tome nisu bili upoznati, već da su saznali iz medija. Ovakvim postupkom Ksenija Božović je, kako su saopštili, izdala interese GI SDP, njih kao odbornike i sve one koji podržavaju političku borbu za pronalaženje ubice pokojnog Oliera Ivanovića.

 • "Ne postoje povoljniji uslovi za rešavanje pitanja Kosova"

  Nemam osećaj da sada postoji povoljnija međunarodna situacija i uslovi za rešavanje pitanja Kosova, pogotovo kad vidimo kako je protekao događaj u Poljskoj, ocenio je za Sputnjik ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko, uz ocenu da Amerika i druge zemlje žele „na brzaka“ da pronađu rešenje za Kosovo.

 • GI SDP na izborima uz Srpsku listu

  Građanska inicijativa SDP, saopštila je da će na predstojeće parlamentarne izbore na Kosovu učestvovati sa ostalim političkim opcijama koje će se naći na listi „Srpska lista- Aleksandar Vučić“.

 • "Ne želim savez sa strankom čiji je potpredsednik osumnjičen za ubistvo Olivera Ivanovića"

  Građanska inicijativa "Srbija demokratija pravda-Oliver Ivanović" saopštila je da će na predstojeće parlamentarne izbore na Kosovu učestvovati sa ostalim političkim opcijama koje će se naći na listi „Srpska lista- Aleksandar Vučić“. Međutim dva odbornika ove građanske inicijative tvrde da je to lična odluka Ksenije Božović, a ne članova SDP-a.

 • Na Merdaru zaplenjen "porše“

  Carinici na administrativnom punktu Merdare zaustavili i zadržali skupoceni "porše 911 karera 4 GTS" koji nije bio registrovan, niti prijavljen.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane