• Trajković: Govor predsednika neodređen i bez značajnijih poruka

  „Poseta predsednika Srbije organizovana je kako bi se promovisao sam Aleksandar Vučić, da se prikaže javnosti da su Srbi na KiM potpuno uz njega, a sa druge strane i da bi se narugao Srbima, posebno činom polaganja venaca ispred spomen ploče Oliveru Ivanoviću“, smatra predsednica Evropskog pokreta Srba Rada Trajković.

 • Đurić: Jedini greh Gujona što pomaže Srbima

  "Najoštrije osuđujem privođenje francuskog humanitarca Arnoa Gujona, kojem je, nakon višegodišnjeg uspešnog filantropskog rada i pomoći srpskom narodu, Priština zabranila ulazak na Kosovo i Metohiju", navodi se u saopštenju direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića.

 • Slobodna vožnja (Vozitje e lirë)

  Zvone zvona u Gračanici, devet časova, nedelja je, počinje liturgija. U isto vreme zakazan je polazak na skup predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Jedni odlaze prema parkiranim autobusima, drugi u crkvu. Razdvajaju se grupice kod manastirske kapije, i svako gleda ko ostaje – ko odlazi, a zvono zvoni.

 • Kosovska policija zadržala Arnoa Gujona

  Kosovska policija zadržala je na administrativnom punktu Merdare francuskog humanitarca Arnoa Gujona, javlja izveštač RTS-a. Osim Gujona kosovska policija zadržala i dvojicu aktivista humantirane organizacije "Srbi za Srbe".

 • Kallxo: Nije bilo napada na albanski autobus

  Direktor kompanije "Barileva Turist" Naser Januzi negirao je danas navode kosovskog ministra spoljnih poslova Bedžeta Pacolija da su autobusi sa putnicima sa Kosova juče napadnuti u Srbiji.

 • "Osobe sa posebnim potrebama neprihvatljiv izraz"

  Predsednica Nevladine organizacije “Mali ljudi Kosova” Hiljmnijeta Apuk rekla je u emisiji Slobodno srpski da je za osobe sa invaliditetom i hendikepom  neprihvatljiv  izraz “osobe sa posebnim potrebama“, koji se u poslednje vreme često koristi u domaćoj i međunarodnoj praksi.

 • "Gujon zaslužuje da ga Srbija zaštiti"

  Demokratska stranka Srbije zahteva od predsednika Republike Aleksandra Vučića i Vlade Srbije da stanu u zaštitu Arno Gujona, koji je zaustavljen na prelazu Merdare i da zahtevaju od prištinskih vlasti, da mu se omogući sloboda kretanja na Kosovu i slobodno bavljenje humanitarnim radom.

 • Rašić: Vučićeva poseta je poraz

  Govor Aleksandra Vučića koji je najavljivan kao istorijski po mišljenju Nenada Rašića nije ništa naročito. On smatra da se predsednik ponovo fokusirao na dodelu živine i traktora.

 • Zakazana vanredna sednica SO Gračanica

  Treća vanredna sednica Skupštine opštine Gračanica na kojoj će se razmatrati predlog odluke o međusobnom uređenju katastarskih linija (razgraničenju?!) između opština Kosovo Polje i Gračanica u KZ Preoce i KZ Ugljare zakazana je za sredu, 12. septembar 2018. godine.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane