• "Kroz promenu granica i razmenu teritorija odnosi ne mogu da se normalizuju"

  "Ideje o prekrajanju granica i ‘razmeni stanovništva’ uvek izazivaju sukobe i ratove u jugoistočnoj Evropi. Ovakvi projekti mogu samo da podrivaju perspektive evroatlantskih integracija svih zemalja Zapadnog Balkana. Ključno pitanje u pogledu međuetničkih odnosa je adekvatna zaštita nacionalnih manjina", poručio je poslanik evropskog parlamenta ispred Liberalne i demokratske grupe u EP-u, Ivo Vajgl.

 • Brnabić: Moramo da imamo kompromis o KiM

  Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je, uoči nastavka dijaloga u Briselu, da misli da trenutno ništa konkretno "nije na stolu", osim da mora da se postigne kompromisno rešenje za KiM.

 • Tači: Razgovori sa Beogradom preko Mogerini

  Kosovski predsednik Hašim Tači kazao je da se zbog neodržavanja trilateralnog sastanka ne može govoriti o bojkotu dijaloga i da su razgovori sa Beogradom vođeni ne direktno, ali preko visoke predstavnice Federike Mogerini.

 • “Pismenost na nivou paljenja crvene lampice”

  U susret Međunarodnom danu pismenosti, koji se obeležava 8. septembra, suočavamo se sve većim brojem funkcionalno nepismenog stanovništva, podaci su zvaničnih institucija. Jedan od uzroka je nedovoljno čitanje, tvrde profesorka Marija Karadžić i bibliotekarka Brankica Kostić.

 • Vučić: Idem na KiM, prvo na Gazivode

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlučio je da sutra ide u posetu Kosovu i Metohiji, a prvo će obići Gazivode. Poručuje da je njegova namera da zagovara mir i da se bori za rešenje problema, a ne da huška na sukobe.

 • Pacolijevi uslovi za posetu Gazivodama

  Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli indirektno je potvrdio da Priština nije odobrila posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića hidroelektrani Gazivode.

 • Mogerini: I dalje ima teškoća

  Šefica diplomatije EU Federika Mogerini saopštila je danas, nakon odvojenih razgovara sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem, da teškoća ima i dalje, a da će naredni susret na visokom nivou sazvati pre Ministarske nedelje u okviru Generalne skupštine UN u Njujorku.

 • Danas nastavak dijaloga u Briselu

  U Briselu će danas biti održana nova runda dijaloga Beograda i Prištine, a portparolka Evropske komisije, Maja Kocijančič, kaže da će predsednik Srbije Alkesandar Vučić i kosovski predsednik Hašim Tači, uz posredovanje šefice EU diplomatije Federike Mogerini, nastaviti rad na sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa i postizanju pravno obavezujućeg sporazuma.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane