• “Otac Sava nikada ne bi izdao Srbe, ni Kosovo”

  Negativna kampanja usmerena protiv igumana Visokih Dečana, oca Save Janjića, nastavlja se optužbama Sime Spasića iz Udruženja porodica kidnapovanih i nestalih. Predstavnici ostalih udruženja ne podržavaju Spasićeve postupke, navodeći da on ne bi trebalo da se bavi politikom već rasvetljavanjem sudbine nestalih.

 • SPC u Americi protiv razgraničenja

  Srpske parohije i organizacije u SAD su se 31. avgusta izjasnile protiv ideje "razgraničenja", odnosno „korekcije granica“ zajedničkim pismom upućenim američkom Senatu, Kongresu i pojedincima u administraciji.

 • Nova politika SAD - bez crvenih linija, ali i blanko čekova

  Londonski Gardijan piše, pozivajući se na dva izvora bliska razmišljanju administracije američkog predsednika Donalda Trampa, da je nova politika SAD u pogledu eventualnog dogovora Beograda i Prištine da "nema crvenih linija, ali ni blanko čekova".

 • Dačić: Razgraničenje jedna od ideja, ali drugih i nema

  Ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić, kaže da se traži rešenje za kosovsko pitanje i da je razgraničenje sa Albancima samo jedna ideja, ali da drugih ideja i nema. On je dodao da svi sada otvaraju vrata dijalogu, ali da se sigurno neće raspravljati o dve stvari - da KiM bude autonomija unutar Srbije i da Srbija prizna jednostrano proglašeno Kosovo.

 • "Realne šanse za sporazum BG i PR narednih meseci"

  "Verujem da postoji realna šansa za postizanje sveobuhvatnog, pravno obavezujućeg sporazuma o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije narednih meseci", izjavila je šefica evropske diplomatije Federika Mogerini.

 • Tači: Junker snažno podržava dogovor Beograda i Prištine

  Kosovski predsednik Hašim Tači napisao je na Fejsbuku da predsednik EK Žan Klod Junker "snažno podržava" postizanje sporazuma između Beograda i Prištine kao, kako je naveo, ključnog uslova za obezbeđivanje dugoročnog mira na Zapadnom Balkanu i otvaranja evroatlantske perspektive.

 • Danas počinje nova školska godina

  Letnji raspust za učenike osnovnih i srednjih škola završen je danas. Na centralnom Kosovu stvoreni su svi uslovi za početak školske godine.

 • Skupština danas vanredno o dijalogu sa Beogradom

  Predsedništvo kosovske skupštine odučilo je da danas bude održana vanredna sednica, na kojoj će se raspravljati o nastavku dijaloga Beograda i Prištine i najavama Hašima Tačija o "korekciji granica". Vanrednu raspravu zatražile su albanske opozicione stranke.

 • Maljoku: Formiran “bespotrebni“ tim

  Politikolog iz Prištine Aljbinot Maljoku smatra da je pregovarački tim koji je juče formiran od strane vlade Ramuša Haradinaja u ovom trenutku bespotreban.

 • "Nije gotovo u petak, put može trajati još par meseci"

  Evropski komesar za proširenje i susedsku politiku Johanes Han ne očekuje da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski predsednik Hašim Tači u petak, na novoj rundi dijaloga, postići dogovor, već da će put ka sporazumu trajati još par meseci.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane