• Londan: Zadržava me ljubav prema selu

  Danilo Đurić Londan je mladi reper iz Osojana, u Metohiji. U svojim pesmama govori o životu u getu, problemima mladih, kritikuje poličare i vlast. Namerava da živi u Osajanu.

 • Osojane: Obeleženo osamnaest godina od povratka

  Svetom arhijerejskom liturgijom, koju je služio episkop raško-prizrenski Teodosije, sa monaštvom i sveštenstvom eparhije u obnovljenoj crkvi Svetog Arhangela Gavrila, potom i osveštavanjem spomenika stradalim srbima u opštini Istok, obeležena je još jedna godišnjica povratka u Osojane.

 • Puls: Svaka treća žena žrtva nasilja

  Svaka treća žena na Kosovu trpi neki vid nasilja. U policijskoj stanici u Gnjilanu je od januara do juna ove godine zabeležno je preko 60 slučajeva porodičnog nasilja.

 • Međunarodni dan mladih

  Danas je međunarodni dan mladih. Tim povodom u Gračanici će biti održana dva događaja. U Centru građanske energije biće obeležen ovaj dan tribinom o obrazovanju. U kasnim popodnevnim satima u organizaciji Mlade aktivne Gračanice biće održana biciklistička tura.

 • KKN krajem avgusta u Gračanici

  Poznati rok bend Kanda, Kodža i Nebojša gostovaće ponovo u Gračanici. U okviru manifestacije „Noć alternativne umetnosti“, ovaj beogradski sastav nastupiće 28. avgusta na platou Doma kulture.

 • Odluka o zabrani ulaska Arnou Gujonu i dalje na snazi

  Arnou Gujonu, francuskom humanitarcu i osnivaču organizacije “Solidarnost za Kosovo” prošle godine u septembru uvedena je zabrana ulaska na Kosovo. Kosovske vlasti i dalje odbijaju njegove žalbe na ovu odluku.

 • „Nezaposlenost glavni problem mladih“

  Jedan od najvećih problema mladih u srpskim sredinama na Kosovu je nezaposlenost. Međutim, osim nedostatka posla, današnja omladina ne učestvuje ni u donošenju odluka, niti se njihov glas čuje u dovoljnoj meri, kaže za RTV Kim Petar Đorđević iz Mlade aktivne Gračanice.

 • Reagovanje iz Prištine na poziv Kvinte o nastavku dijaloga

  Prištinska vlada u ostavci saopštila je, povodom zajedničke izjave članica Kvinte koje su pozvale na nastavak dijaloga sa Beogradom, da se protivi dodatnom uslovljavanju i da takse uvedene na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine ostaju na snazi.

 • Vrhovni sud u Skoplju: Nismo doneli odluku o Morini

  Vrhovni sud u Skoplju demantuje za Tanjug informacije da je već doneo odluku po zahtevu Srbije za izručenje bivšeg pripadnika takozvane OVK Tomora Morine i precizira da se odluka može očekivati uskoro, najranije sutra, u sredu.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane