• Bolton do kraja avgusta u Beogradu?

  Savetnik američkog predsednika Džon Bolton mogao bi do kraja avgusta, eventualno do početka septembra, da poseti Beograd i Prištinu, piše Blic.

 • Skoplje: Cenićemo odluku suda o Morini

  Ministarstvo pravde Severne Makedonije kaže da će odluka o zahtevu Srbije za izručenje Tomora Morine biti doneta isključivo na osnovu domaćeg i međunarodnog prava i da će biti uzeta u obzir odluka suda koji treba da se izjasni o ispunjenosti zakonskih uslova za izručenje.

 • "Boltonova poseta Srbiji zavisi od Prištine"

  Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić potvrdio je da bi savetnik za nacionalnu bezbednost predsednika SAD, Džon Bolton, mogao da poseti region krajem avgusta.  Savet za nacionalnu bezbednost Bele kuće nema komentar na navode medija u Srbiji o mogućoj poseti savetnika za nacionalnu bezbednost Džona Boltona Beogradu i Prištini, rečeno je Glasu Amerike.

 • Srpski veterani o Specijalnom sudu: Nema pravde za Srbe, Sud je farsa

  "Nema pravde za srpske vojnike, policajce i civile koji su stradali u oružanim sukobima na Kosovu", misle nekadašnji pripadnici Vojske Jugoslavije, što je i jedan od zaključaka fokus grupe koju je NVO Centar za mir i toleraciju (CPT) odrganizovala sa grupom ratnih veterana, učesnika u pomenutom sukobu.

 • Vlada u Prištini: Za ulazak na Kosovo nisu potrebni pasoši

  Posle informacija u medijima da je sa administrativnih punktova između Kosova i centralne Srbije vraćeno više porodica sa decom jer su posedovale samo pasoš Srbije, za N1 je u kosovskoj Vladi potvrđeno da pasoši, po Briselskom sporazumu, nikada i nisu bili potrebni za prelazak administrativne linije.

 • Nagrada za "Žene iz Troje" u Nišu

  Žiri Internacionalnog Nišvil džez teatarskog festivala u sastavu Ana Furse, Aleksandra Glovacki i Ana Tasić, nakon odgledanog celog takmičarskog programa, jednoglasno je odlučio da nagradu za najbolje korišćenu muziku dodeli predstavi "Žene iz Troje" u režiji Nebojše Bradića.

 • Srbija mora da odgovori u SAD na iskrivljene "istine" o Kosovu

  Srbija će na jesen u američkom Kongresu organizovati javno slušanje o stanju na KiM, a potpredsednik Skupštine Vladimir Marinković koji radi na pripremi događaja sa predsedavajućim srpskog kokusa u Kongresu, Stivom Stajersom, ocenjuje da za razliku od Prištine, koja nema najbolji kontakt sa administracijom Donalda Trampa, Srbija sada ima sve više prijatelja u SAD koji žele da saslušaju njene argumente.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane