• Haradinaj: Neće biti države u državi

  Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj je u Gnjilanu ponovo zatražio da se niko ne igra sa promenom granica, upozorivši da bi to bilo veoma opasno.

 • Drecun: Prikupljeni novi dokazi protiv Ramuša Haradinaja

  Radna grupa Odbora za Kosovo i Metohiju prikupila je nove dokaze koji Ramuša Haradinaja mogu da odvedu na optuženičku klupu, rekao je za RTS predsednik Odbora za KiM Milovan Drecun. Drecun je istakao i da su identifikovali skoro 160 ilegalnih zatvora terorističke OVK.

 • Koha: Bivša doktorka OVK ide u Hag kao svedok

  Poslanica Alijanse za budućnost Kosova Time Kadrijaj pojaviće se pred Specijalnim sudom za ratne zločine pripadnika OVK u Hagu u svojstvu svedoka, a ne osumnjičene, preneo je Kossev pozivajući se na prištinski dnevnik Koha ditore.

 • Danas se obeležava Dan rudara

  Danas je Dan rudara koji se obeležava u znak sećanja na 6. avgust 1903. godine, kada je u Senjskom rudniku, prvoj i najstarijoj jami u zemlji, koja je sada u sastavu Rembasa, počeo štrajk zbog loših finansijskih i radnih uslova rudara. Štrajkači su se tada izborili za bolji položaj i skraćenje radnog vremena.

 • Tahiri: Kosovo će pomagati Albancima u Preševskoj dolini

  Kosovski ministar pravde Abeljard Tahiri izjavio je da "Kosovo neće dozvoliti da Preševska dolina trpi diskriminaciju i depopulaciju od strane srpskih vlasti i da će se Albancima koji žive u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa sistematski pomagati".

 • Hodžaj: Rastu pretnje Beograda

  Potpredsednik kosovske vlade Enver Hodžaj je ocenio da rastu pretnje Beograda upućene Kosovu, pošto je načelnik Genralštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović izjavio da je Beograd dobio podršku ruskog vojnog rukovodstva u postupanju u vezi sa Kosovom, navode prištinski mediji.

 • ABK neće tehničku vladu, Haradinaja za premijera

  U Alijansi za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja preferiraju da na predstojećim vanrednim parlamentarnima izborima učestvuju samostalno, ili ako bude potrebe za predizbornom koalcijom, onda sa manjim strankama, poput Socijaldemokratske inicijative (NISMA) i Socijaldemokratske partije.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane