• Dodik: Srbija treba da traži sever Kosova

  "Mislim da bi trebalo da se četiri opštine sa severa Kosova reintegrišu u teritorijalni sastav Srbije, da se obezbedi najviši međunarodni standard zaštite srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, i da se zaštiti crkvena imovina kao i da se za nju traži neka vrsta eksteritorijalnosti", kaže predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

 • "Probuditi uspavanu pravdu za kosmetske žrtve"

  Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM danas je, u prisustvu ministra spoljnih poslova Ivice Dačića i drugih zvaničnika, obeležilo 15 godina od zločina nad srpskom decom u Goraždevcu, uz podesćanje da za zločine nad Srbima niko nije odgovarao.

 • Tači: Izbalansiran sporazum u interesu svih

  Kosovski predsednik Hašim Tači poručio je da je "potrebno ostvariti međusobno priznanje i dobrosusedske odnose Srbije i Kosova" i ocenio da će "mirna i dogovorena demarkacija granice garantovati multietničnost", piše "Epoka e Re".

 • Zeri: Ustavne promene neizbežne

  Iako Priština insistira da ZSO neće imati izvršna ovlašćenja i da će biti formirana na osnovu odluke Ustavnog suda, ustavne promene su neizbežne, piše "Zeri".

 • Jović: Danas se sećamo zločina bez kazne

  „Danas je tužan dan za svakog Srbina, iz prostog razloga što se danas sećamo i nedužno streljane dece ovde u Goraždevcu, ali se sećamo i svih drugih zločina nad našim narodom iz svog bezumlja koji su počinjeni od 1999 godine.“, rekao je Damnjan Jović iz Kancelarije za KiM koji je danas boravio u Goraždevcu na obeležavanju petnaeste godišnjice od ubistva i ranjavanja dece na Bistrici.

 • Počinje Škola filmske magije

  “Škola filmske magije” koju organizuju Dom kulture i Gargantuafilms iz Beograda održaće se po četvrti put u Gračanici.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane