• Veselji: Nema govora o promeni granica

  Predsednik kosovske skupštine i lider Demokratske partije Kosova Kadri Veselji izjavio je da se nikada neće pregovarati o promeni kosovskih granica, prenosi Koha ditore.

 • Bilt protiv podele Kosova

  Sve dok nema normalizacije odnosa između Beograda i Prištine, nerešeno kosovsko pitanje će ograničavati potencijale obe strane i stabilnost u regionu, ocenio je bivši švedski premijer Karl Bilt i istakao da se "zato ideja o novoj podeli teritorije ponovo pojavila".

 • Danas: Sajber monah na meti vlasti

  Na glavnoj meti našao se iguman Visokih Dečana arhimandrit Sava (Janjić), koji je prošle nedelje upozorio javnost na moguće „dogovorene akcije na severu KiM“, kojima bi moglo da se krene u „konačno rešenje“, što je razgoropadilo zvanični Beograd i njegovu kosovsku ekspozituru u vladi Ramuša Haradinaja.

 • Pucano na Komatoviće u Žaču

  Na mladi bračni par Marijanu(35) i Veljka Komatovića i njihovo dvoje maloletne dece od pet i tri godine, povratnike u selu Žač u Metohiji, pucale su danas popodne još uvek nepoznate osobe.

 • Civilno društvo protiv podele

  Organizacije civilnog društva iz Srbije i sa Kosova, ponovo su uputile otvoreno pismo visokoj predstavnici EU Federiki Mogerini u kojem je pozivaju da se nedvosmisleno izjasni protiv podele Kosova ili razmene teritorija između Kosova i Srbije na etničkom principu jer, kako su ukazali, taj princip je u više navrata gurnuo region u krvave sukobe.

 • Prećeno porodici kosovskog predsednika

  Jedna osoba iz sela Jablanica kod Kline, uhapšena je pre dva dana zbog sumnje da je pretila porodici predsednika Hašima Tačija u selu Buroja, opština Srbica.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane