• Dačić sa Bratuom o situaciji na KiM

  Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je sa šefom Misije OEBS-a na Kosovu, ambasadorom Janom Bratuom, o aktuelnoj situaciji na KiM i pitanjima od značaja za aktivnosti Misije.

 • Nik Dučić: Ne očekujem incidente

  Komandant Kforove Multinacionalne borbene grupe Istok i američke vojne baze Bondstil na Kosovu, pukovnik Nik Dučić ocenio je da je trenutna bezbednosna situacija na Kosovu mirna i stabilna. "Ne očekuje incidente", ali napominje da je Kfor spreman da se nosi sa bilo čime sto može biti provokacija.

 • Oebs: Nismo inicirali otvaranje istraga, ali ih podržavamo

  „Predstavnik Oebs-a za slobodu medija nije deo bilo kakve inicijative o otvaranju istraga o ubijenim novinarima na Kosovu. Naša kancelarija je obaveštena o Rezoluciji o istragama ubistava novinara koja je usvojena na Godišnjoj skupštini Evropske federacije novinara, a koja sadrži poziv da se obnove napori da se odgovorni za ubistva novinara privedu pravdi“, stoji u pismu predstavnika OEBS-a za slobodu medija poslatom UNS-u.

 • "Kosovsko pitanje se rešava svakog dana, nemamo šta da čekamo"

  Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković ističe da je pitanje KiM najvažniji i najteži problem, te da predsednik i Vlada svakog dana rade na rešenju. Ističe da više ne sme da se čeka, te da se Vučić zalaže za rešenje kojim će se izbeći rat u budućnosti.

 • Kamenovana Švedska ambasada u Prištni

  Nepoznati napadači kamenicama su polupali prozore na švedskoj ambasadi u Prištini, javljaju lokalni mediji. Motivi za napad nepoznati. Poslednji ovakav napad zabeležen je 2009. godine.

 • EU za održivo, realno rešenje za Kosovo

  Portparol Evropske komisije Karlos Martin istakao je da EU želi da Priština i Beograd postignu dogovor o trajnom rešenju za Kosovo, koje treba da bude moguće, održivo, realistično i u skladu sa međunarodnim pravom.

 • “Podela alibi za mafiju i najkraći put do Velike Albanije”

  Kada su Srbe južno od Ibra prisilili da žive u kosovskom sistemu, Kosovska Mitrovica je izgledala kao ostrvo slobode. Danas, kada su nam se pridružili, delimo istu depresiju, iste strahove i neizvesnost. Izgleda da smo opet zajedno, kaže Živojin Rakočević.

 • "Bezrezervna podrška Kine po pitanju KiM"

  Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se sa ambasadorom Kine u Beogradu Li Mančangom i zahvalio mu na principijelnom stavu Kine i bezrezervnoj podršci Srbiji po pitanju KiM u Savetu bezbednosti UN.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane