• Liht: Kosovo "baca svetlo" i na sve ostale probleme

  Direktorka Fonda za političku izuzetnost Sonja Liht smatra da se kosovski problem mora rešiti i da su zbog tog pitanja Srbiji vezane ruke, ne samo u odnosu na položaj srpske manjine u drugim delovima regiona, već i za dalji razvoj odnosa sa susedima, ali i hvatanje u korak sa izazovima 21. veka.

 • Gujon: Uvek se radujem druženju sa decom sa KiM

  Treću godinu zaredom, zahvaljujući humanitarnoj organizaciji "Solidarnost za Kosovo i Metohiju“, Tivat je mesto u kojem deca sa Kosova i Metohije provode svoje slobodne dane, odmarajući i družeći se sa najpoznatijim francusko-srpskim humanitarcem Arnom Gujonom.

 • Ljajić: Kritikuju svako rešenje kao da je stanje idealno

  "Kada govorimo o rešenju kosovskog pitanja čini mi se da smo ušli u tragikomičnu situaciju, više tragičnu nego komičnu, jer je sada Hašim Tači počeo da govori o podeli centralne Srbije" , rekao je potptredsednik vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Srbije Rasim Ljajić.

 • "Podela Kosova opasno rešenje"

  "Podela Kosova je opasno rešenje, korekcija granice između Kosova i Srbije destabilizovala bi region i potencijalno mogla da izazove nasilje", ocenio je u autorskom tekstu za Balkan Insajt bivši savetnik u Stejt departmentu i sadašnji direktor Instituta za proučavanje ljudskih prava Univerziteta Kolumbija u Njujorku Dejvid Filips.

 • Koha ditore prekida odnose sa Tačijem

  Zbog optužbi Hašima Tačija da Koha ditore zastupa interese predsedsnika Srbije Aleksandra Vučića, taj list je na prvoj strani objavio da prekida sve kontakte sa kosovskim predsednikom.

 • Janjić: Podela Kosova nije moguća

  Predsednik Foruma za etničke odnose Dušan Janjić smatra da podela Kosova u ovom momentu nije moguća. On je za RTV Kim kazao da predsednici Srbije i Kosova, Aleksandar Vučić i Hašim Tači, verovatno pokušavaju da izjavama o podeli Kosova i "stvaranjem atmosfere ugroženosti" dobiju sledeće izbore.

 • Novi princip ili strategija za priznavanje nezavisnosti Kosova?

  Stav predsednika Srbije Alekandra Vučića o razgraničenju sa Albancima je otvaranje pandorine kutije, ali može biti i novi princip koji će biti prihvaćen od strane zapada, ako se postigne dogovor između Beograda i Prištine, smatra analitičar Fadilj Lejpaja. S druge strane Nenad Radosavljević je mišljenja da je to deo strategije da Beograd prizna nezavisnost Kosova.

 • Vučić: Ja sam za razgraničenje sa Albancima

  "Zalažem se za razgraničenje sa Albancima", poručuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić. "Rešenje za Kosovo i Metohiju, ako ga bude, mora da bude sveobuhvatno, a ne jednostavno niti uprošćeno, kako neki zamišljaju", istakao je Vučić.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane