• D. Vojnov: Politički problem ili puko ignorisanje

  Posle objavljivanja rezultata Кonkursa za sufinansiranje žanrovski određenog celovečernjeg filma sa komercijalnim potencijalom, dramaturg, scenarista, glumac i filmski kritičar Dimitrije Vojnov odlučio je da se članovima Upravnog odbora Filmskog centra Srbije obrati otvorenim pismom.

 • Srbi i dalje napuštaju KBS

  Ministar u kosovskoj vladi Rustem Beriša izjavio je da 51 pripadnik Kosovskih bezbednosnih snaga srpske nacionalnosti želi da napusti tu instituciju, što svedoči o tome da broj srpskih pripadnika koji nameravaju da napuste KBS raste.

 • Deca sa Kosova na letovanju u Tivtu

  Sedmu godinu zaredom, francuska humanitarna organizacija „Solidarnost za Kosovo“ organizuje letovanje na moru za 42 dece iz kosovskih enklava.

 • Drecun: Iskoristiti promenu stava SAD prema Kosovu

  Predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun kaže za RTS da je Vašington, zbog čvrstog stava Srbije o KiM, promenio svoj stav i sada govore da treba da se postigne sporazum između Beograda i Prištine.

 • Skot: Trampova administracija neće menjati stav o Kosovu

  Ambasador Sjedinjenih Američkih Država Kajl Skot izrazio je žaljenje zbog nevinih civilnih žrtava bombardovanja Srbije. Kaže da ne očekuje da će administracija predsednika Donalda Trampa drastično promeniti stav Vašingtona o statusu Kosova.

 • ’’Posledice neslaganja crkve i države su katastrofalne’’

  "Svako upozorenje koje je, u proteklim decenijama, u prelomnim trenucima Srpska pravoslavna crkva upućivala državama Jugoslaviji i Srbiji pokazalo se kao tačno i svaki put kada je došlo do neslaganja crkve i države posledice su bile katastrofalne", izjavio je književnik i novinar Živojin Rakočević.

 • Danton umire u Berlinu!

  Narodno pozorište u Prištini sa sedištem u Gračanici obeležava nizom aktivnosti u avgustu jubilarnu sedamdesetu godišnjicu postojanja.

 • Dačić: Nema boljeg vremena za rešenje KiM

  "Situacija je trenutno takva da imamo dobru priliku da se pitanje Kosova kompromisno reši", ocenjuje ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i ističe da ne zna da li će i kada biti bolje prilike.

 • Danas se obeležava Dan rudara

  Danas je Dan rudara, a centralno obeležavanje je u Trepči u Leposaviću. Dan rudara se, inače, obeležava u znak sećanja na 6. avgust 1903. godine, kada je u Senjskom rudniku, prvoj i najstarijoj jami u zemlji, koja je sada u sastavu Rembasa, počeo štrajk zbog loših finansijskih i radnih uslova rudara. Štrajkači su se tada izborili za bolji položaj i skraćenje radnog vremena.

 • Veselji: Nećemo razgovarati o podeli Kosova

  Predsednik kosovske Skupštine Kadri Veselji tvrdi da podela Kosova ni pod kojim okolnostima neće biti tema dijaloga, a da će finalni deo pregovora doneti priznanje Kosova i članstvo u UN.

 • Brefest od 10 do 12 avgusta na Brezovici

  Ovogodišnji BREfest održaće se od 10. do 12. avgusta na skijaškom centru Brezovica na Šar planini. Festival nastoji da okupi lokalno stanovništvo, posetioce i volontere sa Kosova i okoline, Balkana i Evrope.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane