• Pozicija i opozicija ne uspevaju da "isprave" Tačija

  Kosovski predsednik Hašim Tači pokrenuo je inicijativu za korekciju granica, ali opozicione partije nisu uspele da se koordinišu kako bi sprečile prvu inicijativu ove vrste. Čak i vladajuće stranke ne podržavaju Tačijevu ideju, piše Zeri.

 • Haradinaj i Ljimaj se udružuju sa opozicijom protiv Tačija?

  Prištinska Koha piše da će se dve članice vladajuće koalicije, Alijansa za budućnost Kosova premijera Ramuša Haradinaja i Nisma, Fatmira Ljimaja, pridružiti opoziciji u zahtevu za sazivanje sednice parlamenta na kojoj bi bila doneta rezolucija kojom bi se Hašimu Tačiju zabranilo da sa Beogradom pregovara o "teritorijalnom integritetu Kosova".

 • Miroslav Ivanović: Oni i dalje vode rat protiv Olivera

  Miroslav Ivanović, brat ubijenog predsednika GI SDP, razočaran je odlukom lokalne samouprave u Severnoj Mitrovici da Nemanjinu ulicu u Bošnjačkoj mahali preimenuje u  ulicu Oliver Ivanović“.  Oni se na taj način, politički sukobljavaju i vode rat sa Oliverom, kaže za RTV Kim brat ubijenog političara.

 • Opozicija traži vanrednu sednicu Skupštine Kosova

  Kosovska opozicija ulaže napore da za 4. septembar, uoči sledeće runde briselskog dijaloga, zakaže vanrednu sednicu Skupštine Kosova kako bi se usvojila rezolucija koja bi onemogućila predsedniku Kosova Hašimu Tačiju, ili bilo kome drugom, da pregovara o teritorijalnoj celovitosti Kosova.

 • Bronzani Ivan stigao u Stražu

  Paraatletičar Ivan Cvetković iz Straže kraj Gnjilana, koji je na Evropskom prvenstvu u Berlinu osvojio bronzanu medalju u trci na 400 metara, vratio se u svoje rodno selo. Dočekan je ovacijama i muzikom.

 • Karl Bilt: Monoetničke države su iluzija

  Odličan poznavalac regiona Zapadnog Balkana Karl Bilt, u intervjuu za "Frankfurter algemajne cajtung" naveo je da svedočimo "povratku ideje da je jednostavno i čak podsticajno za stabilnost da se na Balkanu stvaraju monoetničke države. "Ali to je iluzija, kako je pokazala prošlost regiona", smatra Bilt.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane