• Dačić: Potez Britanije protiv interesa Srbije

  Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je da je izostavljanje pitanja Kosova sa dnevnog reda sednica Saveta bezbednosti UN veliki presedan, za koji nema opravdanih razloga, i da niko ne može da izbaci temu Kosova iz agende SB UN.

 • Ranilug: Oslobođen Vitomir Ilić

  Vitomir Ilić (58) iz Korminjana kod Raniluga, kojeg je Kosovska policija privela na informativni razgovor u Gnjilanu, danas je pušten na slobodu.

 • Britanija nije stavila Kosovo na dnevni red SB UN

  Velika Britanija, predsedavajuća Savetu bezbednosti UN u avgustu, nije stavila Kosovo na dnevni red tog tela. Ambasadorka Britanije u UN Karen Pirs kaže da "iako pitanje Kosova ostaje važno, ono ne zahteva više redovne sednice".

 • Simić: Ne postoji velika cena za mir

  Ministar dijaspore Albanije Pandeli Majko najavljuje otvaranje granice između Albanije i Kosova. Poručuje da će se od 1. januara građani slobodno kretati. Predstavnici Srpske liste ističu da su ovakve najave najbolji pokazatelj zbog čega zamrznut konflikt na Kosovu nije dobro rešenje.

 • Bogdanović: Vučić sve radi tajno

  Poslanik u Skupštini Srbije i bivši ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović rekao je u emisiji Slobodno srpski da ne može ni da pretpostavi šta predsednik Srbije Aleksandar Vučić podrazumeva pod terminom „razgraničenje sa Albancima“ kao kompromisnom rešenju za normalizaciju odnosa između Prištine i Beograda.

 • Haradinaj upozorio Srbe sa severa

  Kosovski premijer Ramuš Haradinaj upozorio je Srbe na severu da će biti odgovoreno na njihov eventualni pokušaj da proglase autonomiju.

 • Vladika Teodosije apeluje na uzdržanost

  Episkop raško-prizrenski Teodosije apelovao je na političke predstavnike u Beogradu i Prištini da pokažu uzdržanost i sve postojeće probleme rešavaju mirnim putem, a međunarodne predstavnike na Kosovu, pre svega Kfor, zamolio je da po svaku cenu spreče moguće incidente koji bi imali nesagledive posledice.

 • UNS: Pronalazak ubica i otimice novinara od velikog značaja

  Udruženje novinara Srbije (UNS) pozdravlja odluku Vlade Srbije da proširi nadležnost Komisije za istraživanje ubistava novinara na slučajeve ubistava i otmica novinara na Kosovu i Metohiji u periodu od 1998. do 2001. godine i ubistava novinara u sukobima u SFRJ u periodu od 1991. do 1995. godine.

 • Oslobođen Naser Keljmendi

  Naser Keljmendi, kojeg je na više godina zatvora osudio Osnovni sud za organizovani kriminal i prodaju droge, pušten je iz pritvora do pravosnažnosti odluke.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane