• ’’Svuda je slično, novinari su zaplašeni’’

  U Prištini je predstavljena publikacija „Nevidljivo nasilje: Priče iz redakcije“ Hrvatskog novinarskog društva. Prema ovom istraživanju, 70% anketiranih novinara u regionu odgovorilo je da bi promenilo posao ili redakciju u kojoj radi, a glavni razlozi su niska plata (42%) i cenzura unutar redakcije (15%).

 • Malo li je 1.300?

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić  ponovio je danas da u mestu koje je bilo simbol srpske državnosti, Kosovu Polju, danas više nema Srba, a da ih je malo ostalo u Bresju, Ugljaru, i Čaglavici. Odgovorni navode da na pomenute četiri lokacije živi više od hiljadu Srba.

 • "Na KiM očekuju da čuju od Vučića da će se boriti za njih"

  "Srbi na KiM očekuju da od predsednika Aleksandra Vučića, koga sa nestrpljenjem očekuju 9, septembra, čuju da će nastaviti da se bori za srpski narod, za pronalaženje komromisnog rešenja koje će uvažiti srpske interese, kako Srba koji žive na KiM, tako i cele Srbije", prenosi potpredsednik Srpske liste Igor Simić raspoloženje građana pred najavljenu posetu Aleksandra Vučića.

 • Vučić: Patrijarhu verujem, o crkvi ništa loše

  Predsednik Srbije Aldeksandar Vučić nije hteo da komentariše podsećanje medija na izjavu igumana Save Janjića iz 1998. godine da na Kosovu ubijaju nedužne Albance, rekavši da poštuje srpsku crkvu i ima puno poverenje u patrijarha Irineja.

 • Rešenje za Kosovo ide na sto SB UN?

  O kompromisnom konačnom rešenju za KiM ukoliko do njega dođu Beograd i Priština, trebalo bi da se raspravlja i u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija.

 • ’’Škije... svi oni su kriminalci’’

  "Ja ne mogu da kažem onima koji su nas otimali "Srbi" - oni su škije, oni su kriminalci, za mene su svi oni kriminalci", rekla je govoreći o sudbini 1.648 nestalih lica u Prištini Nesrete Kumnova, predsednica udruženja "Plač majki" iz Đakovice i članica Komisije Vlade Kosova za nestala lica.

 • "Za Srbe na KiM Gazivode su pitanje opstanka"

  Veštačko jezero i hidrocentrala "Gazivode" su od strateškog značaja za opstanak i budućnost srpskog naroda na KiM, a zajedno sa "Trepčom" i trafostanicom "Valač", strateški veoma važne i za Srbiju u celini, ocenio je predsednik opštine Zubin Potok Stevan Vulović. Uveren je da će Srbija uspeti da ih sačuva kao svoju imovinu.

 • Vučić i Tači sa Mogerinijevom 7. septembra

  U okviru dijaloga o normalizaciji odnosa BG i PR, visoka predstavnica za spoljnu politiku i bezbednost EU Federika Mogerini sastaće se 7. septembra u Briselu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem, najavljeno je iz Evropske službe za spoljne poslove.

 • Moguće vanredno zasedanje Sabora SPC o KiM

  Srpska pravoslavna crkva intenzivno razmatra mogućnost vanrednog zasedanja Svetog arhijerejskog Sabora, na čijem dnevnom redu bi Kosovo i Metohija ponovo bila glavna tema, iako je, kako ističu za Tanjug u upućenim crkvenim krugovima, stav SPC "o tom pitanju jasan i nepromenjen".

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane